Κόσμος

Ινδία: Ανείπωτη τραγωδία – 16 νεκροί από κεραυνό ενώ έβγαζαν selfies

Ακούστε το άρθρο

Τραγικό θάνατο βρήκαν 16 άτομα στην Ινδία, και πολλά ακόμη τραυματίστηκαν, όταν χτυπήθηκαν από κεραυνούς την Κυριακή ενώ έβγαζαν selfies στην πόλη Τζαϊπούρ της Ινδίας.

Οι κεραυνοί χτύπησαν δύο «πύργους παρατήρησης» στο φρούριο Amer του 12ου αιώνα, την ώρα που πάνω σε αυτούς βρίσκονταν αρκετοί επισκέπτες, με αποτέλεσμα 16 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα να τραυματιστούν, σύμφωνα με το BBC.

Οι κεραυνοί σκοτώνουν περίπου 2.000 Ινδούς κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ένας ανώτερος αστυνομικός ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς στον πύργο ήταν νέοι.

Είκοσι επτά άτομα βρισκόταν στον πύργο όταν συνέβη το περιστατικό και μερικοί φέρεται να πήδηξαν στο έδαφος.

«Έβρεχε ήδη όταν βρίσκονταν εκεί και συγκεντρώθηκαν στους πύργους καθώς οι βροχοπτώσεις εντάθηκαν», ανέφερε ο Saurabh Tiwari, ανώτερος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με την Daily Mail. «Μερικοί από τους τραυματίες έχασαν τις αισθήσεις τους, ενώ άλλοι έτρεχαν πανικόβλητοι», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Νάρεντα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, γνωστοποιώντας πως θα αποζημιωθούν για την απώλειά τους. Παράλληλα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας απηύθυνε προειδοποιήσεις για πτώση κεραυνών τις επόμενες δύο ημέρες.

Πηγή: newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα