Κόσμος

Ινδία- Ιμαλάια: 7 πτώματα και περίπου 125 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τμήματος παγετώνα (Βίντεο)

Ακούστε το άρθρο

Περίπου 125 άνθρωποι αγνοούνται μετά από την κατάρρευση τμήματος ενός παγετώνα των Ιμαλαΐων που παρέσυρε ένα υδροηλεκτρικό φράγμα, σήμερα στην Ινδία.

Ο αριθμός αυτός των αγνοουμένων, μπορεί να αυξηθεί, όπως δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου Ουταραχάντ, στα βόρεια της χώρας.

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κατάρρευση προκάλεσαν την εκκένωση χωριών που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο.

“Επτά πτώματα ανασύρθηκαν από την περιοχή της κατάρρευσης και οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται,” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τριβέντρα Σινγκ Ραουάτ, στην πρωτεύουσα του αναφερόμενου κρατιδίου, Ντεχραντούν.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε ένα τείχος από σκόνη, βράχια και νερό να κατεβαίνει σαν χιονοστιβάδα την κοιλάδα του ποταμού.

«Ήρθε πολύ γρήγορα, δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί κανείς», είπε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο Σαντζάι Σινγκ Ράνα, ο οποίος ζει στα υψώματα του χωριού Ράινι. «Νόμισα πως θα παρασύρει ακόμη κι εμάς».

Η Ινδία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις βόρειες περιφέρειές της.

Εικόνες από την περιοχή δείχνουν τα ορμητικά νερά να παρασύρουν τμήματα του φράγματος καθώς και ό,τι άλλο βρισκόταν στο δρόμο τους.

«Ο ρους του ποταμού Αλακνάντα μετά το Ναντπραγιάγκ έχει ομαλοποιηθεί», ανέφερε στο Twitter ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Ουταραχάντ, ο Τριβέντρα Σινγκ Ραουάτ.

«Η στάθμη των υδάτων του ποταμού είναι τώρα 1 μέτρο πάνω από το κανονικό, όμως η ροή μειώνεται», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλη η επικαιρότητα