Αθλητισμός

Ινφαντίνο: Ζήτησε «απελευθέρωση» των διεθνών από Premier και La Liga

Έκκληση σε Μπόρις Τζόνσον
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πέρασε στην “αντεπίθεση” και αντέδρασε στο… φρένο που βάζουν Premier League και La Liga στους διεθνείς ποδοσφαιριστές, που πρόκειται να ταξιδέψουν σε χαρακτηρισμένες “κόκκινες” χώρες, λόγω κορονοϊού.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ζήτησε να επικρατήσει η λογική και να δοθεί το “οκ” στους συγκεκριμένους παίκτες, ενόψει των υποχρεώσεων που έχουν με τις εθνικές τους ομάδες τον Σεπτέμβριο, ενώ αποκάλυψε πως μίλησε με τον Άγγλο πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για χαλάρωση των μέτρων.

«Στο παρελθόν βρεθήκαμε όλοι απέναντι σε πολλά προβλήματα και περάσαμε τα εμπόδια. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας η παρουσία των διεθνών στις ομάδες. Κάνω έκκληση για την αλληλεγγύη κάθε ένωσης -μέλους, κάθε πρωταθλήματος και κάθε συλλόγου να κάνει ό, τι χρειαστεί για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πολλοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη παίζουν στην Αγγλία και την Ισπανία και πιστεύουμε ότι αυτές οι χώρες έχουν επίσης την ευθύνη της διατήρησης και προστασίας της ακεραιότητας των διοργανώσεων σε όλο τον πλανήτη. Σε επιστολή προς τον Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκα στους περιορισμούς στους παίκτες που επιστρέφουν στην Αγγλία μετά την παραμονή τους στις χώρες της που βρίσκονται στην κόκκινης λίστα. Του ζήτησα την απαραίτητη υποστήριξη, ώστε αυτοί οι παίκτες να παίξουν με τις εθνικές τους. Έχουμε ήδη δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και ενότητα στη μάχη κατά της Covid-19. Κάντε ό, τι περνά από το χέρι σας για να μπορέσουν οι διεθνείς να παίξουν στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA», τόνισε ο Τζιάνι Ινφαντίνο

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα