Αθλητισμός

Ισπανία-Πολωνία 1-1: Απογοήτευσε και πάλι η ομάδα του Λουίς Ενρίκε

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς νίκη η Ισπανία, «ζωντανή» η Πολωνία! – Χαμός στον Ε’ όμιλο

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρήκε δίχτυα κι η Πολωνία πήρε 1-1 από την Ισπανία, η οποία παρέμεινε δίχως νίκη στον όμιλο.

Οι «φούριας ρόχας» είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις πολλές ευκαιρίες που είχαν και δεν κατάφεραν ούτε απόψε να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Οι Πολωνοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς, αλλά ο Λεβαντόφσκι σκόραρε και έτσι κράτησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Βέβαια, για να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό χρειάστηκε ο Μορένο να σημαδέψει το δοκάρι στο πέναλτι που κέρδισε κι ο Μοράτα να χάσει τα… άχαστα!

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα τα πάντα είναι ανοικτά στον Ε’ όμιλο, όπου βρίσκονται κι η Σουηδία με τη Σλοβακία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο ξεκίνημα του αγώνα και έψαξε τρόπους για να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Τελικά, η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ στο 25ο λεπτό, όπου ο Μοράτα σκόραρε από κοντά και μετά την παρέμβαση του VAR έγινε το 1-0. Η Ισπανία είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά αυτή τη φορά η Πολωνία απέδωσε καλύτερα επιθετικά και δημιούργησε με τη σειρά της ευκαιρίες. Ο Σφιντέρσκι, ο οποίος ξεκίνησε βασικός, «κόλλησε» δίπλα στον Λεβαντόφσκι και αποτέλεσαν «πονοκέφαλο» για την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα, στο 43ο λεπτό, ο παίκτης του ΠΑΟΚ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Σιμόν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να τον νικήσει από κοντά. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μορένο έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε.

Αυτό που δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος, οι Πολωνοί το έκαναν εννιά λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με τον… συνήθη ύποπτο Λεβαντόφσκι. Ο επιθετικός της Μπάγερν νίκησε κατά κράτος τον Λαπόρτ και με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 54′, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι «φούριας ρόχας» έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανακτήσουν αμέσως το προβάδισμα! Ο Μορένο σημάδεψε το δεξί δοκάρι στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ στην εξέλιξη της φάση ο Μοράτα δεν μπόρεσε να σκοράρει από ευνοϊκή θέση. Η Ισπανία συνέχισε να πιέζει, έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ νίκης, με τον επιθετικό της Γιουβέντους να χάνει τετ-α-τετ με τον συμπαίκτη του, Σέζνι στο 84′.

Όλη η επικαιρότητα