Ποδόσφαιρο

Ιστορική κατρακύλα στην κατάταξη της UEFA! Η Ελλάδα έχασε οριστικά το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει… πάτο το βαρέλι για την Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA, καθώς τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τη νέα πτώση στη βαθμολογία είναι θλιβερά, με το ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο να αποτελεί ήδη παρελθόν από τη σεζόν 2021-22 και το μέλλον να φαντάζει ακόμα πιο δυσοίωνο.

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Γουλβς το βράδυ της Πέμπτης (6/8) επισημοποίησε το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, αφού έπεσε στην 17η θέση της κατάταξης της UEFA και από την περίοδο 2021-22 θα αγωνίζονται μόλις 4 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της νέας διοργάνωσης, Europa Conference League. Δηλαδή όχι μόνο χάνεται το ένα εισιτήριο για το Champions League, αλλά δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στο Europa League.

Υπάρχει όμως και χειρότερο σενάριο… Αν η Βασιλεία, που αυτή την στιγμή εκπροσωπεί στην Ευρώπη την 18η Ελβετία (μόλις 100 βαθμούς πίσως μας στην κατάταξη), προχωρήσει, τότε η Ελλάδα θα πέσει στην 18η θέση. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής θα παίζει στην Ευρώπη από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League και οι ομάδες από το 2 έως το 4 θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα