Κινηματογράφος

Ιωάννα Πηλιχού: Πρωταγωνιστεί στην αμφιλεγόμενη ταινία για το Σκοπιανό που προκάλεσε αντιδράσεις

Ακούστε το άρθρο

Στην καρδιά της επικαιρότητας και πάλι η Ιωάννα Πηλιχού.

Η γνωστή ηθοποιός που τις τελευταίες μέρες πέρασε δύσκολα, όταν άγνωστοι της έκλεψαν το αυτοκίνητο μέρα – μεσημέρι, επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο, καθώς βγαίνει στους κινηματογράφους η αμφιλεγόμενη ταινία για το Σκοπιανό που έχει προκαλέσει πανικό.

Πρόκειται για την ταινία «Mocking of Christ» (Χλευάζοντας τον Χριστό) που αρχικά λογοκρίθηκε στα Σκόπια και προκαλεί αντιδράσεις στην Ελλάδα, και μόνο από την αφίσα της. Η συγκεκριμένη ταινία φαίνεται να πήρε το «πράσινο φως» μετά το δημοψήφισμα έχοντας την υποστήριξη του Προέδρου της ΠΓΔΜ, Ιβανόφ και την απέχθεια του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Η συγκεκριμένη ταινία έχει την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και πρωταγωνιστές την Ιωάννα Πηλιχού, τον Αργύρη Γκαγκάνη και τον Γιάννη Παγανιά και έχει ήδη προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Η υπόθεση της ταινίας, «Mocking of Christ», «Ο χλευασμός του Χριστού», έχει ως εξής: Ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού επιστρέφει στη γενέτειρα του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια. Ο κεντρικός ήρωας δολοφονείται, με «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο». Σκηνή με άκρως αλυτρωτικό νόημα και περιεχόμενο.

Η ταινία «Mocking of Christ», σε σκηνοθεσία του Γιάνι Μποζάτζι, διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ πρόσφατα και μάλιστα κέρδισε και μνεία πρωτοπορίας. Στο δε Φεστιβάλ και στον κατάλογό του εμφανίζεται ως «Μακεδονική». Σκηνές του έργου γυρίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα.

Πηγή: tlife 

Όλη η επικαιρότητα