Αθλητισμός

Ιωάννα Σταματοπούλου: Μια Αμαλιαδίτισσα στην κορυφή!

Ακούστε το άρθρο

Η ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

«Από την αρχή πίστευα σε αυτή την ομάδα!»

Ο Ολυμπιακός ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, επικράτησε της Ντουναϊσβάρος στον τελικό της LEN Euroleague στην Ουγγαρία και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, οι ερυθρόλευκες νίκησαν με 7-6 και χάρη στην «ατσάλινη» άμυνα πανηγύρισαν το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη, αν υπολογίσει κάποιος ότι το ρόστερ αποτελείται μόνο από Ελληνίδες παίκτριες.

Αυτός είναι ο 4ος ευρωπαϊκός τίτλος για το πόλο γυναικών του Ολυμπιακού αφού εκτός από τις 2 Ευρωλίγκες (2015, 2021) έχει κατακτήσει το Λεν Τρόφι (2014) και το Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015).

EUROKINISSI

Είναι ο πρώτος τίτλος που κερδίζει ο Ολυμπιακός με αμιγώς ελληνική ομάδα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη ο οποίος είναι ο προπονητής όλων των ευρωπαϊκών τίτλων των «ερυθρόλευκων».
Παράλληλα αυτό είναι το 2ο πρωτάθλημα Ευρώπης που κερδίζει στη «Μέκκα του Πόλο», τη Βουδαπέστη, ο Ολυμπιακός αφού το 2002 είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες ενώ την ίδια χρονιά είχε πάρει και το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Μια Αμαλιαδίτισσα στην κορυφή!

Στο ρόστερ της ομάδας συναντάμε και τη συντοπίτισσά μας, Ιωάννα Σταματοπούλου, με καταγωγή από την Αμαλιάδα η οποία αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.

Η Ιωάννα Σταματοπούλου έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της υδατοσφαίρισης από πολύ μικρή ηλικία στις ακαδημίες του Εθνικού Πειραιώς, στον οποίο παρέμεινε μέχρι και τα 14 της χρόνια. Το 2012, μεταπήδησε στην άλλη ομάδα του Πειραιά, τον Ολυμπιακό.

Αρχικά, αγωνιζόταν με τις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού και μάλιστα το 2013 κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας νέων γυναικών. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2012-13, προωθήθηκε μόνιμα πλέον στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, έχοντας έκτοτε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου.

«Ανταπεξήλθαμε παρά τις δυσκολίες»

Η Ιωάννα Σταματοπούλου, πανευτυχής μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για την ομάδα μου. Ήταν πολύ μεγάλο αυτό που πετύχαμε. Πίστευα σε αυτή την ομάδα από την αρχή και να συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα. Το θέλαμε πάρα πολύ και το καταφέραμε ήταν πολύ δύσκολο από τη στιγμή που δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό. Κι όμως ανταπεξήλθαμε και αυτό σημαίνει πολλά πράγματα».

Η Ιωάννα και τα άλλα κορίτσια…

Η Ιωάννα μάλιστα μαζί με τις Άλκηστης Αβραμίδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου και Μαργαρίτα Πλευρίτου έχουν πλέον 2 πρωταθλήματα Ευρώπης με τον Ολυμπιακό ενώ η Χριστίνα Τσουκαλά έφτασε τα 3 αφού είχε κατακτήσει άλλα 2 με τη Βουλιαγμένη (2009, 2010).

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα 2 πρωταθλήματα Ευρώπης όσα έχει η Βουλιαγμένη (2009, 2010) και η Γλυφάδα (2000,2003). Σε επίπεδο ευρωπαϊκών τίτλων πάντα σε επίπεδο γυναικών ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4 ενώ στην 1η θέση με 5 είναι η Βουλιαγμένη. Δύο έχει ο ΑΝΟΓ και ένα ο Εθνικός Πειραιώς.

«Αγαπώ πολύ την Αμαλιάδα»

Η Ιωάννα Σταματοπούλου το 2017, σε ένα από τα πολλά καλοκαίρια που έχει περάσει στα μέρη μας, είχε παραχωρήσει μια αποκλειστική συνέντευξη για λογαριασμό του patrisnews στη Μαριάννα Μητροπούλου. Για την Ηλεία και συγκεκριμένα την Αμαλιάδα είχε δηλώσει τότε:

«Η καταγωγή της μαμάς μου είναι από την όμορφη Αμαλιάδα και από πολύ μικρή περνάω τα καλοκαίρια μου εκεί. Αγαπώ πολύ αυτόν τον τόπο καθώς τον έχω συνδυάσει με χαλάρωση και διακοπές. Έχω δημιουργήσει όμορφες παρέες και κάθε φορά που επισκέπτομαι την Αμαλιάδα, έχω απεριόριστη χαρά καθώς πιστεύω ότι είναι από τα πιο όμορφα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς».

Όλη η επικαιρότητα