Ηλεία

Κάλεσμα σωματείων σε πικετοφορία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ακούστε το άρθρο

Τα σωματεία Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Καταστήματα Ν. Ηλείας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ν. Ηλείας και το Σωματείο τουριστικών γραφείων και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων νομού Ηλείας «Νίκη του Παιωνίου», καλούν όλους και όλες στην πικετοφορία που θα γίνει σήμερα Παρασκευή στην πλατεία ΟΤΕ στις 6:00 το απόγευμα και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 24 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 6:00 το απόγευμα (τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κτλ).

Τα σωματεία ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες ΟΛΩΝ των κενών θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στον νομό.

Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων που έχει χαθεί το εισόδημά τους από την πανδημία. Ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» στην Πάτρα, που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Δωρεάν και αλλεπάλληλα test στους μεγάλους χώρους εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νομού με βάση τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας.

Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες με παράλληλη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Να λυθεί εδώ και τώρα ο εξοπλισμός των νοσοκομείων με όλα τα απαραίτητα υλικά και υποδομές. Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις, των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ.

Όλη η επικαιρότητα