Ηλεία

Κέντρο Πρόληψης Υγείας δήμου Πύργου: Με στόχο την προαγωγή της υγείας των δημοτών

Ακούστε το άρθρο

Μια νέα δομή Υγείας αναμένεται ν` αποκτήσει σύντομα ο δήμος Πύργου μετά την σχετική απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για το Κέντρο Πρόληψης Υγείας που πρόκειται να στεγαστεί στο κτίριο Ψυχαλίνου, επί της οδού Αγίου Σπυρίδωνος, στο οποίο αναφέρθηκε μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του δήμου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος, τονίζοντας πως «Η δημιουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία γίνεται στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής του δήμου Πύργου.

Στόχος της δημιουργίας του ΚΕΠ Υγείας δεν είναι άλλος από ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού αλλά και την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των ομάδων αυτών καθώς και γενικότερα του πληθυσμού στο σύνολο του. Επιδίωξη είναι να μην φθάνουν οι πολίτες στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν. Στη δομή θα απασχοληθεί το υπάρχον προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, παιδοψυχολόγοι κ.α.»

Οι δυνατότητες

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου έχει τη δυνατότητα:

-Καταχώρησης Δημοτών στο ηλεκτρονικό σύστημα- δημιουργία ξεχωριστού ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου ανά δημότη

-Ενημέρωση των δημοτών για επτά νοσήματα (ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, καρκίνος παχέος εντέρου, καρκίνος μαστού, καρκίνος προστάτη, καρκίνος τραχήλου της μήτρας, καρδιαγγειακά νοσήματα, μελάνωμα) που χρήζουν δια βίου έλεγχο αυτόματα από το σύστημα.

-Οργάνωσης προληπτικών εξετάσεων στους δημότες.

-Παροχής Υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης βάσει των πρωτοκόλλων υγείας για τα (προαναφερθέντα) επτά νοσήματα.

-Δυνατότητα διαχείρισης αιτημάτων των δημοτών με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών του δήμου.

-Ανάπτυξης προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.

-Συστήματα παρόχων-ιατρών, εγγεγραμμένων συνεργατών στο ΚΕΠ Υγείας, όπου μπορούν εύκολα να απευθύνονται οι δημότες που δεν έχουν προσωπικό θεράποντα ιατρό της κατάλληλης ειδικότητας.

Όλη η επικαιρότητα