Ελλάδα

Κέρκυρα: 20 χρόνια κάθειρξης για τον «δράκο του Κάβου»

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσπρωτίας η δίκη για την υπόθεση βιασμού τον Μάιο του 2020 του «δράκου του Κάβου» από την Κέρκυρα, όπως τον αποκαλούσαν τα ξένα ΜΜΕ.

Καταδικάστηκε σε 24 χρόνια και 6 μήνες και κατά συγχώνευση 20 χρόνια κάθειρξη και οι κατηγορίες μεταξύ άλλων αφορούν τον βιασμό, την επικίνδυνη σωματική βλάβη αλλά και παραβίαση αναστολής προηγούμενης κατηγορίας όπως αναφέρει το Corfutvnews.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αφορά υπόθεση του Μαΐου του 2020, όταν η Αστυνομία με κινηματογραφικό τρόπο συλλαμβάνει στο νησί της Κέρκυρας τον 48χρονο. Ο ίδιος στην προσπάθεια του να ξεφύγει γλίστρησε πέφτοντας σε γκρεμό με την Πυροσβεστική μετά από αρκετές ώρες να έχει καταφέρει να τον απεγκλωβίσει.

Λίγες ημέρες πριν μια γυναίκα είχε καταγγείλει στις αρχές ότι ο 47χρονος την κρατούσε αιχμάλωτη και την κακοποιούσε σεξουαλικά κατ’ επανάληψη, πριν την εντοπίσουν οι αστυνομικοί, αφού είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της. Ο 48χρονος είχε καταδικαστεί το 2012 σε 53 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό 6 γυναικών, όμως βγήκε έχοντας εκτίσει μόλις 5 χρόνια ποινής κάνοντας χρήση διατάξεων του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Ήταν η δεύτερη φορά που χτυπούσε με θύματα ανυπεράσπιστες γυναίκες, έπειτα από πρόωρη αποφυλάκιση του. Το καλοκαίρι του 2010, υπό την απειλή μαχαιριού, βίασε τρεις Βρετανίδες τουρίστριες σε θαμνώδεις περιοχές στον Κάβο Λευκίμμης, πριν τελικά παραδοθεί στις αρχές, αφού τον κατήγγειλαν τα θύματα του. Όπως αποκαλύφθηκε, είχε αφεθεί ελεύθερος μόλις ενάμιση μήνα πριν, έχοντας εκτίσει τη μισή ποινή που του είχε επιβληθεί (6 χρόνια) για σεξουαλικές επιθέσεις σε άλλες Βρετανίδες τουρίστριες μεταξύ του 1997 και του 2005.

Όλη η επικαιρότητα