Lifestyle Smile

Κίρα Νάιτλι: Όλες οι γυναίκες που ξέρω, έχουν δεχθεί παρενόχληση

Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας σε συνέντευξη της στο περιοδικό «Harper’s Bazaar» η Κίρα Νάιτλι (Keira Knightley) μίλησε για το πώς η σεξουαλική παρενόχληση έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που «κυριολεκτικά» δεν γνωρίζει κάποια γυναίκα που να μην το έχει περάσει συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας.

Η Βρετανίδα ηθοποιός είπε ότι, «όλοι» έχουν παρενοχληθεί με κάποιο τρόπο και περιέγραψε την κατάσταση ως «καταθλιπτική».

Σε ερώτηση αν έχει δεχθεί παρενόχληση, η Κίρα είπε:

«Ναι! Όλοι έχουν. Κυριολεκτικά, δεν ξέρω κάποιον που να μην έχει δεχθεί με όποιον τρόπο, είτε με συμπεριφορές σεξουαλικής φύσης ή χειρονομίες ή λεκτικό εκφοβισμό ή χειροδικία, οτιδήποτε και αν είναι, όλοι το έχουν δεχθεί.
«Αυτό ήταν μία αφορμή όταν οι γυναίκες, άρχισαν να απαριθμούν όλες τις ασφαλείς προφυλάξεις που παίρνουν όταν πηγαίνουν στο σπίτι και σκέφτηκα ότι κάνω και εγώ κάτι από αυτά ασυναίσθητα.»

Η ηθοποιός είχε πει στο πρόσφατο παρελθόν, πως θα αισθανόταν πολύ διαφορετικά για τις ερωτικές σκηνές αν συνεργαζόταν με γυναίκα σκηνοθέτη.

«Αν γύριζα μια ταινία για τη διαδρομή της μητρότητας και της αποδοχής του σώματος, αισθάνομαι πως, λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό θα το έκανα μόνο με γυναίκα δημιουργό».

Στην τελευταία της συνέντευξη, η μητέρα δύο παιδιών, φέρεται να αποχώρησε από το δράμα της Apple TV+, The Essex Serpent, λόγω της πανδημίας και της φροντίδας των παιδιών. Προσπάθησε να κρατήσει το ηθικό της οικογένειας κατά την δύσκολη περίοδο της καραντίνας. Είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε τραμπολίνο στον κήπο μας, και αποφασίσαμε να φορέσουμε φορέματα παίζοντας σε αυτό. Βάζω κόκκινο κραγιόν κάθε μέρα, και η κόρη μου Έντι έκανε πλεξούδες τα μαλλιά της βάζοντας κορδέλες και φτερά νεράιδας.

«Σκέφτηκα “ ποιο είναι το νόημα όλων αυτών των υπέροχων πραγμάτων να κάθονται στην ντουλάπα όταν αισθάνεσαι τόσο τρομακτικά έξω?” Ένιωσα πόσο σημαντικό είναι, να είμαι πραγματικά ευτυχισμένη για τα παιδιά».

Η ηθοποιός έχει δύο παιδιά, την Έντι και τη Ντελάιλα με τον σύζυγό της, Τζέιμς Ράιτον, (James Righton), μουσικό και πρώην μέλος του συγκροτήματος Klaxons. Ο σύζυγος της ηθοποιού είχε χαρακτηρίσει εκείνη «μοναδική», λίγο μετά τον ιδιαίτερο γάμο τους στο κτήμα της Κίρα στη νότια Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα