Καιρός

Καιρός – Έκτακτο δελτίο καιρού: Νέος καύσωνας με 40άρια στα ηπειρωτικά από την Τετάρτη

Ακούστε το άρθρο

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ για το νέο κύμα καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 40 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες. 

Θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, οι οποίες κινούνται προς την περιοχή μας, θα προκαλέσουν πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο, Τετάρτη, έως και την Παρασκευή (16/7), στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Περισσότερο θα επηρεαστούν, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα ηπειρωτικά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και θα κυμανθούν περί τους 38-40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, η θερμοκρασία αύριο, Τετάρτη, θα φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές και μόνο κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου  στους 38 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

Όλη η επικαιρότητα