Καιρός

Καιρός: Έρχεται ατμοσφαιρική διαταραχή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Δείτε χάρτες

Ακούστε το άρθρο

Διαταραχή στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού στη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται η θέση της ατμοσφαιρικής διαταραχής το μεσημέρι του Σαββάτου 15/05.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της μεταβολής αυτής θα είναι οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που αναμένονται το Σάββατο 15/05. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο και Αιγαίο. Παράλληλα, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 έως 7 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στην Εικόνα 2 παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου 15/05 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Για τοπικές χαλαζοπτώσεις σ’ αυτές τις περιοχές προειδοποιεί και η ΕΜΥ:

Ωστόσο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία αυτή δεν θα έχει διάρκεια και από την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Από την νέα εβδομάδα δε αναμένεται νέα σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας.

Όλη η επικαιρότητα