Καιρός

Καιρός: Λασποβροχές και σκόνη

Ακούστε το άρθρο

Τοπικές λασποβροχές στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, νοτιάδες έως και 9 μποφόρ αλλά και υψηλές θερμοκρασίες ιδίως στα νότια της χώρας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για σήμερα, Τρίτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη 6 Απριλίου, 2021 στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο θα εκδηλωθούν λασποβροχές που κατά τόπους θα συνοδευτούν από μεμονωμένες καταιγίδες. Στο Βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, αλλά αργά το βράδυ βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα δυτικά. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων μεμονωμένων καταιγίδων. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ασθενείς παροδικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr, πολύ θυελλώδεις (εντάσεις έως 9 μποφόρ) άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα επικρατήσουν την Τρίτη 6 Απριλίου στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο. Ως αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων προβλέπεται να προκληθεί πολύ υψηλός κυματισμός στις ίδιες περιοχές.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

Ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας σύμφωνα με την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Από το απόγευμα βελτίωση από τα δυτικά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με τη ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στις Κυκλάδες και από το απόγευμα αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 7με 8 που από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Όλη η επικαιρότητα