Ηλεία

Και με… τη «βούλα» το Επιχειρησιακό Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας που αφορά στην Κορινθιακή σταφίδα και την βιομηχανική τομάτα.

Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος, μέχρι τις 31 Μαρτίου οι σταφιδοπαραγωγοί θα μπορούν να προμηθευτούν διάφορα είδη, καταβάλλοντας το 50% της αξίας τους, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα, για μια ακόμη φορά, τους κάλεσε να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στις Ομάδες Παραγωγών, για την διεκδίκηση μιας σειράς χρόνιων αιτημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα και έχουν φέρει σε τέλμα τον αγροτικό τομέα.

«Μόνο μέσα από τις Ομάδες Παραγωγών μπορούν να ωφεληθούν οι παραγωγοί. Ας οργανωθούν για να έχουν πλεονεκτήματα, όπως το 50% δωρεάν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά στα προϊόντα των εσπεριδοειδών υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη οργάνωσης στις Ομάδες Παραγωγών.

Εμείς, θα είμαστε πάντα μπροστά, δίπλα στους παραγωγούς. Τους θέλουμε μαζί μας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει μέλλον στον αγροτικό τομέα.

Και συλλυπητήρια για Π. Κατσώλη

Ο κ. Βαλιανάτος, αναφέρθηκε και στον θάνατο του Παναγιώτη Κατσώλη, που είχε πληροφορηθεί λίγο νωρίτερα, λέγοντας: «Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον θάνατο του Παναγιώτη Κατσώλη. Με τον Παναγιώτη, μας συνέδεαν κοινή αγώνες για τον αγροτικό κόσμο. Η Ηλεία έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».

Όλη η επικαιρότητα