Αρθρογραφία

Και το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Βάρδας (και Αμαλιάδας) έργο ΣΥΡΙΖΑ είναι

Άρθρο του Μάκη Μπαλαούρα.
Ακούστε το άρθρο

Α) Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διάβασα ότι προκηρύχθηκε το μεγάλο έργο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) με τίτλο «Αναπλάσεις πεζοδρόμιων και δημιουργία οδών ήπιας κυκλοφορίας στη Βάρδα».

Θυμίζω, σε όσους το αποσιωπούν ότι και αυτό το εμβληματικό έργο για τον Δήμο και τη Βάρδα, είναι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τη ένθερμη στήριξη των τότε βουλευτών του.

Γεγονότα, όχι εύκολα, που πολύ καλά γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με τον Δήμο και  ο (δραστήριος) Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας Αντρέας Τσίρος.

Θυμίζω, ακόμα, ότι σε αντίθεση με το Open Mall Αμαλιάδας, για τη Βάρδα το έργο στην πρώτη φάση ήλθε στην κατάταξη επιλαχόν διότι δεν έλαβε την απαραίτητη βαθμολογία από τα εντεταλμένα όργανα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μετά από πίεση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Οικονομίας αύξησε κατά 10 εκατομμύρια τον προϋπολογισμό της δράσης, προκειμένου να ενταχθούν πόλεις, όπως η Βάρδα. Η δημιουργία του Ανοικτού  Κέντρου Εμπορίου Βάρδας (και Αμαλιάδας), στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της τοπικής οικονομίας, αναβαθμίζοντας το εμπορικό κέντρο της πόλης, με τη δημιουργία επιπλέον πεζοδρομήσεις, χώρου αναψυχής, δένδρα, φωτιστικά, ελεύθερο wi-fi. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η δημοτική ενότητα να έχει πάνω από 5.000 κατοίκους, που την προϋπόθεση αυτή την έχει μόνο η δημοτική ενότητα Βουπρασίας.

Β) Και η βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Ανδραβίδας – Μυρσίνης έργο ΣΥΡΙΖΑ είναι

Και εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η χρηματοδότηση συνολικού ύψους 1,3 εκατ. έγινε επίσης από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη των τότε βουλευτών του. Το πρώτο ύψους 700.000 €, από το (αντικειμενικό) πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» και το δεύτερο (600.000 €) με υπογραφή του τότε ΓΓ Υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε για κάλυψη έκτακτων αναγκών οδοποιίας του Δήμου.

Τελεία, χωρίς παύλα…Θα παρουσιαστούν- παντού- όλα τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Υ.Γ. Κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καθήκον να υπερασπιστεί, να παρουσιάσει και να αποκαλύψει από αποκρύψεις, λόγω διαγκωνισμών μεταξύ των προηγούμενων και των σημερινών δημοτικών αρχών, τα έργα της κυβέρνησης μας, αυτό πράττω και εγώ, (όπως και οι Δημ. Μπαξεβανάκης- Έφη Σαλτάρη).

Η αποκατάσταση της αλήθειας θα συνεχιστεί σε όλους τους Δήμους της Ηλείας…Αυτή είναι και η δική μου αποστολή. Κάθε άλλη ερμηνεία, φιλική ή κακόβουλη, δε με ενδιαφέρει. Παραμένω αγωνιστικά στη κεντρική πολιτική σκηνή και θα συνεχίσω, χωρίς άλλες στοχεύσεις…

*Ο Μάκης Μπαλαούρας είναι Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα