Ελλάδα

Κακοκαίρια Μήδεια: Όλο το επιχειρησιακό σχέδιο για να μην χαθούν εμβολιασμοί

Ακούστε το άρθρο

Το δριμύ κύμα της κακοκαιρίας Μήδεια που πλήττει από σήμερα τη χώρα έχει θέσει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό σε όλα τα επίπεδα. Ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα έχουν καταρτίσει οι αρμόδιοι, προκειμένου διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εμβολιασμών. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα, πως δεν θα χαθεί καμία από τις δόσεις των εμβολίων και πως οι πολίτες θα προσέλθουν κανονικά στα προγραμματισμένα ραντεβού τους.

Ηδη έχει γίνει ο εφοδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων κι έχει καταρτιστεί πρόγραμμα σε συνεργασία με Αστυνομία, Πυροσβεστική και Δήμους για την απρόσκοπτη μετάβαση των ομάδων των πολιτών που είναι στο πρόγραμμα να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα. Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι άνθρωποι του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» για την τυχόν μετακίνηση ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα με ίδια μέσα.

Για όσους δεν τα καταφέρουν ωστόσο, παρά τον κρατικό προγραμματισμό, θα υπάρχει λίστα αναπλήρωσης τόσο σε ό,τι αφορά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και τοπικές λίστες που θα έχουν καταρτιστεί από τις ΥΠΕ ώστε να διατεθούν τα εμβόλια σε κατοίκους περιοχών που βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντρο, παρότι δεν βρίσκονται σε λίστες. Κι αυτό γιατί δεν πρέπει να χαθεί καμία δόση εμβολίου.

Εξάλλου για όσους ηλικιωμένους δεν είναι εφικτή η μεταφορά τους, θα υπάρχει μέριμνα για μεταφορά ραντεβού του εμβολιασμού. Σύμφωνα με το πλάνο, έχει σχεδιαστεί η επόμενη Κυριακή να είναι μέρα εμβολιασμών παρότι δεν γίνονται εμβόλια τις Κυριακές. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτούς που θα κάνουν την δεύτερη δόση του εμβολίου.

via

Όλη η επικαιρότητα