Categories: Ελλάδα

Κακοκαιρία: Άρχισε η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στο εθνικό δίκτυο -Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Share

Έχουν αποκατασταθεί όλες οι βασικές λειτουργίες στο οδικό δίκτυο στην Κεντρική Ελλάδα μετά το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε ανασύνταξη περιμένοντας τις επόμενες ώρες ένα δεύτερο κύμα.

Ήδη πριν από λίγο άρχισε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών πάνω από 1,5 τόνων στο εθνικό δίκτυο, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει και για άλλους δρόμους, όπως στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, όπως τον Ε65 και σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και Λαμίας-Άμφισσας.

Ήδη οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τα φορτηγά πάνω από 1,5 τόνους κατά μήκος του εθνικού δικτύου στο ρεύμα προς Αθήνα λίγα χιλιόμετρα πριν από το Μαρτίνο, καθώς εκεί αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη αποκαταστάθηκαν και οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση στη Δυτική Φθιώτιδα, όπως επίσης αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου στη Φθιώτιδα.

Τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία λόγω των κακών καιρικών φαινομένων στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του lockdown θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Κεντρική Εύβοια, ενώ με αποφάσεις της η δήμαρχος Χαλκιδέων επεκτείνει το κλείσιμο και στα ειδικά σχολεία για το επόμενο τριήμερο.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Θήβας και Λιβαδειάς. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων για αύριο, Δευτέρα, στο σύνολο των δήμων της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Πηγή: ΑΠΕ