Ηλεία

Κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα σε δέκα τουλάχιστον κοινότητες του δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων – Συνεδρίασε το ΣΤΟ για την κακοκαιρία στην Αρχ. Ολυμπία

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε χθες το βράδυ τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με αποτέλεσμα να τεθεί σε συναγερμό όλος ο μηχανισμός του Δήμου που εμπλέκεται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Μάλιστα αργά το βράδυ ο Δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο προκειμένου να μπει ένα πλαίσιο δράσεων και παρεμβάσεων όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις κοινότητες και τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου.

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν κατά μήκος του Αλφειού Ποταμού και του Ενιππέα και είχαν κυρίως την μορφή των κατολισθήσεων από τα Άσπρα Σπίτια έως και το Στρέφι καθώς και στις περιοχές που διασχίζει η 111.

Ειδικότερα σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε Άσπρα Σπίτια, Μιράκα, Λάλα, Κούμανι, Αγία Τριάδα, Νεράϊδα, Κρυονέρι και  Χελιδόνι. Είχαμε πτώσεις βράχων σε 111 Δίβρη και Τριπότομα. “Εύχομαι να μην έχουμε άλλο νερό το βράδυ για να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα αλλά οι προβλέψεις για το καιρό λένε τα αντίθετα. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε ότι και να συμβει”, τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Αρβανίτης.

“Για ακόμα μία φορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν τον δήμο μας και έχουμε πρόβλημα κατά μήκος του Αλφειού από τα Άσπρα Σπίτια έως και το Στρέφι.  Αναμένουμε στα ορεινά να χιονίσει τα ξημερώματα με βάσει τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  και για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. . Κύριος στόχος ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες οι επιπτώσεις στους πολίτες και τις περιουσίες τους”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ολυμπίας Γιώργος

Όλη η επικαιρότητα