Categories: Μεσσηνία

Καλαμάτα: Αύξηση ωφελούμενων στο Δημοτικό Συσσίτιο και στο Παντοπωλείο

Share

Απόφαση για αύξηση ως προς τον ανώτατο αριθμό των ωφελουμένων του προγράμματος του Δημοτικού Παντοπωλείου, από 150 σε 170 νοικοκυριά, λόγω των έκτακτων δυσμενών συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία, καθώς επίσης για περαιτέρω αύξηση των μερίδων του Δημοτικού Συσσιτίου από 120 σε 150, έλαβε ομόφωνα κατά την συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Είχε προηγηθεί η τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Παντοπωλείου, Δημοτικού Εστιατορίου και Δεκατιανού, ως προς την εξυπηρέτηση της εν λόγω ανάγκης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, τα θέματα κοινωνικής πολιτικής αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Στην κατεύθυνση αυτή, πέραν της αύξησης των ωφελουμένων στο Δημοτικό Συσσίτιο και στο Δημοτικό Παντοπωλείο, πρόσφατα ψηφίστηκε και ο κανονισμός λειτουργίας για τη νέα δομή των Δημοτικών Υπνωτηρίων, που σύντομα αναμένεται να ενεργοποιηθεί, ενώ ακολουθούν τα Δημοτικά Πλυντήρια.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Ε.Π. της Περιφέρειας η πράξη ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Καλαμάτα, ενώ ακολουθεί και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΗΦ).

Πηγή: Εφ.Ελευθερία Μεσσηνίας