Ηλεία

Καλημέρα με υγιεινό πρωινό στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Σήμερα οι μαθητές του εργαστηρίου μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής, είπαν καλημέρα με ένα υγιεινό πρωινό και ταυτόχρονα έδωσαν ένα μάθημα σωστής διατροφής στους συμμαθητές τους!

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Δημουλιά Λευκοθέας, Ηλιάδου Χρηστίνας, Κακαρέλη Άννας και πάντα με την επίβλεψη της Διευθύντριας του σχολείου Αγγελικής Πετρόγιαννη ετοίμασαν και προσέφεραν με πολύ κέφι και χαμόγελο πρωινό γεύμα στους συμμαθητές τους τονίζοντάς τους ότι το πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, ιδιαίτερα για τα παιδιά που βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης.

Εξήγησαν ότι το συστηματικό πρωινό και μάλιστα ιδιαίτερα προσεγμένο σε θρεπτικά συστατικά προλαμβάνει την παχυσαρκία καθώς μειώνει τις μεγάλες ποσότητες μεσημεριανού γεύματος και τα ανθυγιεινά τσιμπολογήματα που ευθύνονται για την αυξημένη χοληστερόλη και την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών .

Επιπλέον ο ρόλος του πρωινού αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικός στην αύξηση της απόδοσης στο σχολείο αφού φαίνεται πως με το πρωινό η συγκέντρωση, η εγρήγορση, η μνήμη, η προσοχή και η ικανότητα για μάθηση είναι μεγαλύτερη.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, ότι αν θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα επιτυχώς με τις αυξημένες απαιτήσεις της ζωής μας το πρωινό δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά ανάγκη, για έναν οργανισμό πάντα γερό και πάντα με φορτισμένες τις μπαταρίες.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ευχαριστεί θερμά τους κάτωθι επιχειρηματίες της πόλης του Πύργου, που είναι πάντα πρόθυμοι και συνδράμουν το έργο του σχολείου προσφέροντας καθημερινά φρέσκο ψωμί, σφολιατοειδή και γάλα:

1. Βασίλη Γιαννακόπουλο, ιδιοκτήτη του παραδοσιακού φούρνου στη Δεξαμενή (Οδός Συγγρού 7 )
2. Αφοί Παπανδρέου, ιδιοκτήτες του ιστορικού φούρνου στα Χαλικιάτικα
3. Την αλυσίδα Φούρνων Βεργίνα που έχουν έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη του Πύργου τα τελευταία χρόνια
4. Τη Φάρμα Ηλείας και τον αξιέπαινο ιδιοκτήτη κ. Μαρίνο για την παροχή καθημερινά γάλακτος καθημερινά για το πρωινό των μαθητών

«Η στήριξή σας χρήζει συγχαρητηρίων εκ μέρους μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα