Ελλάδα

Καλλίτσης: Στον ανακριτή την Δευτέρα ο κομμωτής για υπόθεση κακουργηματικής απάτης εις βάρος του

Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει την Δευτερα η Τακτική Ανάκριση της υπόθεσης κακουργηματικής απάτης επί δικαστηριω με κατηγορούμενες την πρώην σύζυγο του και coach του ριάλιτι GNTM, Έλενα Χριστοπούλου, την τηλεπαρουσιάστρια και μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου, την συνάδελφο της Μαρία Ηλιάκη και μια δημοσιογράφο έπειτα από δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών για ψευδείς αγωγές που είχε καταθέσει η Ελενα Χριστοπούλου με μαρτυτικές καταθέσεις των υπολοίπων, κατηγορώντας τον ψευδώς ότι είχε υπεξαιρέσει, χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα. Το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για την κακουργηματική απάτη είναι πέντε με δέκα χρόνια κάθειρξη.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στον δικαστικό πόλεμο ανάμεσα στον κομμωτή Πάνο Καλλίτση και την πρώην σύζυγο του Έλενα Χριστοπούλου. Θυμίζουμε ότι η διαμάχη τους κορυφώθηκε τον Απρίλιο του 2018, όταν η Έλενα Χριστοπούλου προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, διεκδικώντας το ποσό των 205.500 ευρώ από τον πρώην σύζυγό της.

Στην αγωγή της υποστήριζε πως την περίοδο των capital controls η ίδια είχε δώσει στον Πάνο Καλλίτση το ποσό των 50.000 ευρώ για να τα φυλάξει, χωρίς εκείνος να της τα επιστρέψει μετά τον χωρισμό τους, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της.

Η Έλενα Χριστοπούλου υποστήριξε ακόμη, πως με τον ίδιο τρόπο ο Πάνος Καλλίτσης είχε υπεξαιρέσει κοσμήματα και χρυσές λίρες αξίας 35.000 ευρώ, ρούχα και αξεσουάρ αξίας 20.000 ευρώ από την προσωπική της συλλογή, καθώς και τον υπολογιστή στον οποίον είχε συγκεντρωμένα τα αρχεία των πελατών της και την αξία του οποίου αποτιμούσε σε 100.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και οι ένορκες βεβαιώσεις από τα κοντινά πρόσωπα της Έλενας Χριστοπούλου προς επικύρωση των ισχυρισμών της. Μάλιστα, στην κατάθεσή της, η πρώην πεθερά του Πάνου Καλλίτση τον χαρακτήριζε «παθολογικά τσιγκούνη, απαξιωτικό και προσβλητικό» προς την κόρη της, ενώ τόσο η Ηλιάνα Παπαγεωργίου όσο και η Μαρία Ηλιάκη επιβεβαίωναν πως ο κομμωτής αρνούνταν να επιστρέψει στην Έλενα Χριστοπούλου τα χρήματα αλλά και τον προσωπικό της υπολογιστή.

Η Μαρία Ηλιάκη είχε αναφερθεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρώην ζευγάρι το καλοκαίρι του 2017, υποστηρίζοντας πως ο Πάνος Καλλίτσης είχε αρνηθεί να επιστρέψει τα 50.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του, για να μην τα χρησιμοποιήσει στη δικαστική διαμάχη εναντίον του.

Μόλις ο hairstylist των διασήμων ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της αγωγής της 44χρονης, αλλά και για τις καταθέσεις των οικείων της, αποφάσισε να προσφύγει στην ποινική Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση σε βάρος τους. Συγκεκριμένα στην έγκλησή του, που κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2018 από την δικηγορική εταιρία Ν. Αγαπηνός και Συνεργάτες, τις κατηγόρησε για ψευδορκία κατά συρροή και απόπειρα απάτης στο δικαστήριο.

Με την υπ’ αριθμόν 2632/2019 διάταξη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέρριψε την έγκληση ως αβάσιμη, ωστόσο ο Πάνος Καλλίτσης προσέφυγε κατά της εισαγγελικής διάταξης στην Εισαγγελία Εφετών.

Η δευτεροβάθμια εισαγγελική κρίση τον δικαίωσε, ανοίγοντας τον δρόμο στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της πρώην συζύγου του και των τεσσάρων μαρτύρων, με την υπόθεση να οδηγείται πλέον στην ανάκριση.

via

Όλη η επικαιρότητα