Ηλεία Καιρός

«Καμίνι» χθες η Ηλεία – Άγγιξε χθες τους 50°C o δείκτης δυσφορίας

Ακούστε το άρθρο

«Έλιωσε» χθες όλη η Ηλεία αφού σύμφωνα με το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Meteo.gr στο νομό, ο δείκτης δυσφορίας άγγιξε τους 50°C – η αίσθηση ζέστης δηλαδή που νιώθει στην πραγματικότητα ο ανθρώπινος οργανισμός.

Από την άλλη ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40°C.

Συγκεκριμένα: Στο μετεωρολογικό σταθμό της Πηνείας, ο υδράργυρος έδειξε 40,1°C με δείκτη δυσφορίας 46,1°C. Στο μετεωρολογικό σταθμό της Ωλένης στο Καράτουλα, ο υδράργυρος έδειξε 39,8οC με δείκτη δυσφορίας 49,4°C.

Στο μετεωρολογικό σταθμό του Πύργου, ο υδράργυρος έδειξε 37,6°C με δείκτη δυσφορίας 45°C. Στο μετεωρολογικό σταθμό της Αμαλιάδας, ο υδράργυρος έδειξε 36,7°C με δείκτη δυσφορίας 47,2°C. Στο μετεωρολογικό σταθμό του Βαρθολομιού, ο υδράργυρος έδειξε 37,4°C με δείκτη δυσφορίας 42,2°C.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ MSC ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ & ΚΡΙΣΕΩΝ

Χαρακτηριστική των πρωτοφανών συνθηκών ακραίας ζέστης που βιώνουν οι πολίτες στο νομό Ηλείας, ήταν η δήλωση του προγνώστη καιρού και MSc Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Θοδωρή Κονδύλη που ανέφερε.

«Χωρίς υπερβολή, στα 15 χρόνια που ασχολούμαι με τον καιρό στην Ηλεία δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τέτοιο συνδυασμό υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, πριν από λίγο ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στην Ωλένη έδωσε αισθητή θερμ 49.4°C με κανονική 39,8°C!»

Όλη η επικαιρότητα