Categories: Βόλεϊ

Καμπ της προ-Εθνικής Παμπαίδων Βόλεϊ στην Αμαλιάδα

Share

Στην Αμαλιάδα, «χτυπά» η «καρδιά» του βόλεϊ, μιας και μετά από την απόφαση της Ομοσπονδίας, πραγματοποιείται το προπονητικό καμπ για τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας των Παμπαίδων (Κ17).

Συγκεκριμένα ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Αυγούστου! 36 οι αθλητές της προ-εθνικής ομάδας παμπαίδων (Κ17), μαζί με προπονητές και τους συνοδούς τους, δίνουν τη δική τους πνοή στην πόλη της Αμαλιάδας.

Οι αθλητές και το προπονητικό επιτελείο διαμένουν στην Φοιτητική Εστία της Φραγκαβίλας που παραχώρησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός, και καθημερινά για την προετοιμασία τους, χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλη της Αμαλιάδας, και συγκεκριμένα το κλειστό της Ηλιδας.

Η «Πατρίς της Δευτέρας» και ο υπογράφων, επισκέφτηκαν το κλειστό της Ηλιδας, και είδαν από κοντά τη δουλειά που γίνεται , ενώ είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν, με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» κ. Γιώργο Μπακέλα, τον προπονητής της Εθνικής Ομάδας κ. Παναγιώτη Λακασά, και τον προπονητή του Κοροίβου κ. Ανδρέα Γκρουμούσα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΕΛΑΣ (Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. ο «ΗΛΕΙΟΣ» του Δήμου ΗΛΙΔΑΣ και Υπεύθυνος Αθλητικών Κέντρων, περιοχής Αμαλιάδας):

«Να επαναφέρουμε το Αθλητικό Κέντρο, στην πραγματική του θέση»

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και εγώ και οι συνεργάτες μου, που μετά από μεγάλη προσπάθεια, σε συνεργασία με την ομοσπονδία, καταφέραμε να διοργανώσουμε μέχρι στιγμής αρτιότατα, αυτό το αθλητικό δρώμενο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, τόσο για τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος, όσο και για την τοπική κοινωνία! Έχω ξαναπεί από την αρχή της θητείας μου, ότι μετά από ένα χρόνο υγειονομικής και οικονομικής λαίλαπας…, ήρθε η ώρα, σιγά – σιγά, να γίνουμε εξωστρεφείς!

Ήρθε η ώρα, σιγά – σιγά, το αθλητικό κέντρο της Αμαλιάδας να ανακτήσει τη χλιδή και την αίγλη που είχε στο παρελθόν, και ήρθε η ώρα, σιγά – σιγά, να μπούμε στον «χάρτη» των αθλητικών, όχι της Ηλείας, όχι της Πελοποννήσου, αλλά της Ελλάδας!

Αυτός είναι ο στόχος μας, θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες με αντίστοιχης βαρύτητας δρώμενα, που έχουν να κάνουν με το κολυμβητήριο(το μοναδικό με τον καλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό και Ολυμπιακών διαστάσεων στην περιοχή), και σκεπτόμαστε από τη νέα σεζόν, δηλ. από τον Σεπτέμβριο, να κορυφώσουμε και να καθιερώσουμε, τα διάφορα αθλητικά δρώμενα, γιατί το ζήτημα δεν είναι οι σποραδικές παρουσιάσεις, αλλά μια παγιοποιημένη αθλητική τακτική, και μια μελέτη ενός αθλητικού τουρισμού, που έχουμε τη δυνατότητα να αρχίσουμε και να υλοποιήσουμε στην περιοχή μας»!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΚΑΣΑΣ (Ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής Ελλάδας κ. 17):

«Το Ελληνικό βόλεϊ έχει μέλλον, όμως χρειάζεται σκληρή δουλειά »!:

«Οι εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις που μας παρέχει εδώ ο Δήμος Ηλιδας σε αυτό το υπέροχο κλειστό, συν τη διαμονή που μας παρέχει η Μητρόπολη Ηλείας στην Μονή της Φραγκαβίλας, αποτελούν έναν ιδανικό τόπο, για να γίνει ένα τέτοιο προπονητικό καμπ!

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους του Δήμου Ήλιδας, τον πρόεδρο του «ΗΛΕΙΟΥ» τον Μητροπολίτη Ηλείας για τη μακρά αυτή φιλοξενία και βέβαια το επιτελείο του Κοροίβου που είναι μαζί μας.

Έχουμε στα χέρια μας, μια από τις καλύτερες φουρνιές του Ελληνικού βόλεϊ, γεννηθέντες το 2005 – 06, και τα παιδιά αυτά που μαζέψαμε με καθυστέρηση 1,5 χρόνου λόγω των συνθηκών της πανδημίας, θα προπονηθούν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου της Αμαλιάδας, με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αλλά και τις μοναδικές συνθήκες που επικρατούν εντός του κλειστού γηπέδου.

Σε αυτές τις 3,5 εβδομάδας θα αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις και με την προπόνηση που θα γίνει πιστεύουμε πως θα πάμε ένα βήμα παρακάτω την ομάδα. Προσπαθούμε να τα προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται, ώστε να επιλέξουμε μια Εθνική Ομάδα από το 2022, η οποία θα συμμετέχει στις ανάλογες διεθνείς διοργανώσεις!

Το Ελληνικό βόλεϊ, είχε και θα έχει μέλλον, καθώς υπάρχουν πίσω και άλλα παιδιά, τα οποία συνεχώς παρακολουθούμε(ιδιαίτερα στα αγόρια), και όταν κρίνουμε σκόπιμο, θα τα πάρουμε μαζί μας! Γενικά θα σας έλεγα πως το Ελληνικό βόλεϊ έχει μέλλον, όμως χρειάζεται σκληρή δουλειά, και φυσικά σκληρή προπόνηση»!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΡΟΥΜΟΥΣΑΣ (Προπονητής Κοροίβου):

«Μεγάλη τιμή για την πόλη της Αμαλιάδας και τον Κόροιβο»

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό, που 35 παιδιά από όλη την Ελλάδα, ήρθαν εδώ για προετοιμα

σία! Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή για την πόλη αλλά και τη ομάδα του Κοροίβου! Οι συνθήκες είναι άριστες, το επιτελείο της Εθνικής Ομάδας είναι πολύ εξειδικευμένο και έχουμε τη χαρά και την τιμή, σε αυτό το καμπ, να συμμετέχουν τέσσερα παιδιά του Κοροίβου, γεννημένα από το 2005 έως το 2007, και αυτό λέει νομίζω πάρα πολλά, για την δουλειά που γίνεται σε βάθος στην ομάδα του Κοροίβου στις υποδομές του!

Πράγμα που δείχνει ότι ο Κόροιβος έχει μέλλον, και πάντα θα βγάζει και θα έχει αθλητές του, στα διάφορα κλιμάκια της Εθνικής! Αυτό άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους που επιδιώξαμε να έρθει αυτό το καμπ στην Αμαλιάδα»!