Διάφορα

Κανέλα: 4+1 οφέλη της που δεν γνωρίζετε

Ακούστε το άρθρο

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που αγαπούν μικροί κα μεγάλοι. Την απολαμβάνουν στο φαγητό, σε γλυκά, σε ροφήματα ενώ το άρωμά της είναι μοναδικό.

Υπάρχουν δύο είδη κανέλας: Η Κασσία και η Κεϋλάνης. Η πρώτη ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου σε άτομα τα οποία πάσχουν από διαβήτη και η δεύτερη περιέχει αξιοσημείωτη ποσότητα αντιοξειδωτικών.  Επίσης είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες B και C. Πού κάνει λοιπόν τα «μαγικά» της;

Στο φούσκωμα στην κοιλιά:

Αν έχετε προβλήματα χώνεψης και κάποιες φορές αισθάνεστε το στομάχι σας έτοιμο να κάνει μπαμ, πιείτε ένα τσάι από κανέλα μετά τα γεύματά σας. Θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε στομαχικά προβλήματα και να μειώσετε τη φλεγμονή.

Στα πόδια:

Όσοι έχουν μύκητες στα πόδια μπορούν να επωφεληθούν από τις ιδιότητες της κανέλας. Το αιθέριο έλαιό της σε καταστήματα με βότανα και φυσικές τροφές κάνε θαύματα.  Ψεκάστε το στο πόδι σας αφότου το έχετε πλύνει και στεγνώσει καλά. Αφήστε το ν’ απορροφηθεί όλη νύχτα. Δρα επίσης και ως φυσικό αποσμητικό για τα πόδια.

Στην απώλεια βάρους:

Αν κάνετε δίαιτα για να χάσετε βάρος, προσθέστε κανέλα στα τσάγια και τους χυμούς σας. Από τη στιγμή που σας βοηθά να ελέγχετε την όρεξή σας και προσθέτει μια νότα γλυκύτητας, θα έχετε μικρότερη λιγούρα για σοκολάτα και γλυκά.

Στην υγεία των οστών:

Οι άνθρωποι άνω των 60 είναι πιο επιρρεπείς σε κατάγματα και σπασίματα των οστών. Για ν’ αποτραπεί αυτό το συχνό πρόβλημα, σας προτείνουμε την καθημερινή κατανάλωση τσαγιού με κανέλα. Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας με αιθέριο έλαιο κανέλας για να δυναμώσετε τις αρθρώσεις σας.

Στη νόσο Αλτσχάιμερ:

Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό νευροεκφυλιστικών ασθενειών, καλό θα ήταν να καταναλώνετε κανέλα καθημερινά. Σύμφωνα με έρευνες, η επικατεχίνη και η κινναμαλδεΰδη στην κανέλα, υποστηρίζουν την καλή εγκεφαλική υγεία και αποτρέπουν ή επιβραδύνουν την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα