Αχαϊα Ελλάδα

Κανονικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις στην Αχαϊα

Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα μπορούν να μετακινούνται από δήμο σε δήμο οι πολίτες σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη κάθε Σαββατοκύριακο, με το λιανεμπόριο, όμως, να είναι κλειστό από τη Δευτέρα σε αυτές τις τρεις περιοχές.

Σε αυτή τη διευκρίνιση προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, καθώς τόνισε ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε αυτές τις τρεις περιοχές.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτών των τριών περιοχών – παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου – μπορούν να στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6 για τις μετακινήσεις τους από δήμο σε δήμο μόνο για άθληση μόνο για τα Σαββατοκύριακα, μέτρο που ισχύει και στην υπόλοιπη χώρα.

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα των τριών αυτών περιοχών, καθώς η αυξητική τάση που παρατηρείται στα κρούσματα, αναπόφευκτα οδηγεί και σε πίεση στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν σε 24 ώρες 350 νέα κρούσματα, 141 στην Αχαΐα και 94 στην Κοζάνη. Έτσι, οι ειδικοί εισηγήθηκαν, υπό τον κίνδυνο να ανοίξει το λιανεμπόριο και να κλείσει ξανά μετά από λίγο, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, καθώς και να διενεργούνται self test σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Όλη η επικαιρότητα