Ηλεία

2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας: Κατάληψη από χθες με τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού

Ακούστε το άρθρο

Σε κατάληψη «προχώρησαν» από χθες το πρωί οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, ζητώντας την επανέναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Μια μέρα μετά το άνοιγμα των Λυκείων και ενώ οι μαθητές είχαν εκφράσει τη… συγκρατημένη χαρά τους γι’ αυτό, αποφάσισαν τελικά να προβούν σε κινητοποίηση, εξηγώντας και σε ανακοίνωση τους λόγους που τους ώθησαν στην απόφαση αυτή. «Παίζετε με τις ζωές μας – Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των μαθητών, οι οποίοι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να ανοίγουν και πάλι τα σχολεία με τις συνθήκες της πανδημίας χειρότερες σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Διευκρινίζουν ότι δεν θέλουν τα σχολεία κλειστά, ούτε χαμένες σχολικές χρονιές, ωστόσο στέκονται στις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας και στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας, κατακρίνοντας τα περί «ατομικής ευθύνης» που μεταφράζονται στα self tests!

Αίτημα των μαθητών είναι να συνεχιστούν τα μαθήματα διαδικτυακά για να παραμείνουν όλοι υγιείς, διότι, όπως τονίζουν, δεν αξίζει να θυσιάσουν τόση προσπάθεια για 10 ημέρες μαθήματος, ενώ υπάρχει εναλλακτική.

Χθες πάντως και αφού ανακοινώθηκε η κινητοποίηση, τα μαθήματα έγιναν μέσω webex.

Όλη η επικαιρότητα