Ηλεία

Καταρράκτες Νεμούτας: Ένας παράδεισος που μετατράπηκε σε κόλαση εκπέμπει SOS! (pics)

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση
Ακούστε το άρθρο

Θλιβερή είναι η εικόνα που αποκαλύφθηκε  χθες το πρωί στην άλλοτε παραδεισένια τοποθεσία όπου βρίσκονται οι καταρράκτες στη Νεμούτα, αν και τις επόμενες ώρες θα πρέπει να αποτυπωθεί συνολικά η εικόνα της ζημιάς στην ευρύτερη περιοχή…

Η επέλαση της πύρινης λαίλαπας κατάφερε πολύ μεγάλο πλήγμα στο μέχρι πρότινος μαγευτικό περιβάλλον όπως φανερώνουν οι εικόνες από τον κεντρικό καταρράκτη που υπάρχει στην τοποθεσία και -μέχρι πρότινος- αποτελούσε πόλο έλξης για κόσμο απ` όλη την Ελλάδα… δεν τον κατέστρεψε όμως τελείως!

Το νερό που ρέει στον κεντρικό καταρράκτη αποτελεί φωτεινό στοιχείο ελπίδας ότι η περιοχή θα αναζωογονηθεί και πάλι! Μάλιστα η πλούσια βλάστηση δεν καταστράφηκε εντελώς και το επόμενο διάστημα η φυσική αναγέννηση αναμένεται να διαδραματίσει τον κυριότερο ρόλο στην ανασύσταση του τοπίου.

Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται και υποστηρικτικές κινήσεις αφού ως κυριότερη απειλή αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται η διάβρωση του εδάφους εκατέρωθεν των καταρρακτών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις -όσον αφορά τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν- κάνουν λόγο για άμεση ανάγκη αντιδιαβρωτικών έργων. Θα πρέπει το ενδιαφέρον της Πολιτείας να είναι άμεσο προκειμένου το σημείο με τους καταρράκτες να μπορέσει να αποτελέσει και πάλι ένα επισκέψιμο μνημείο φυσικής ομορφιάς. Ένα σημείο που διαφήμιζε με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο την Νεμούτα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα