Categories: Ηλεία

«Καταψηφίστε τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Πατρών!»

Share

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΗΛΕΙΑΣ

Να καταψηφίσουν κάθε χρηματοδότηση της Περιφέρειας προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, καλούν τους περιφερειακούς συμβούλους της Ηλείας, με χθεσινή, κοινή ανακοίνωση ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας!

Οι δύο επιστημονικοί φορείς επισημαίνουν ότι για μια σειρά σημαντικών θεμάτων, ο νομός μας βρίσκεται σε συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση, με τελευταίο παράδειγμα την κατάργηση των πανεπιστημιακών σχολών.

«Θεσμική υποχρέωση»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και διαπιστώνουμε τη συνεχή υποβάθμιση του Νομού Ηλείας αλλά και της περιοχής στην οποία εκτείνονται τα διοικητικά όρια των Συλλόγων μας.

Στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν, αφ’ ενός την ολοκλήρωση του δρόμου Πάτρα – Πύργος και αφ’ ετέρου την αναβάθμιση και διάσωση των Νοσοκομείων της Ηλείας, τώρα ήρθε και η κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία που συντείνει πλέον στην πλήρη υποβάθμιση της περιοχής μας. Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρόκειται να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρόκειται για μια τεράστια χρηματοδότηση προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποία βάζει ταφόπλακα στις Πανεπιστημιακές Σχολές του Νομού Ηλείας και αποσκοπεί στην κατάργηση των Τμημάτων Γεωπονίας και Μουσειολογίας σε Αμαλιάδα και Πύργο αντίστοιχα…».

«Προ των ευθυνών σας…»

Οι διοικήσεις των δύο επιστημονικών φορέων διαμηνύουν ότι σε περίπτωση που οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ηλείας ψηφίσουν θετικά για την χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Πατρών, θα «νομιμοποιούν στην πράξη την εχθρική τους στάση απέναντι στον λαό του νομού Ηλείας»: «Ως επιστημονικοί σύλλογοι, έχοντες εκ του ρόλου μας θεσμική υποχρέωση να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μας, παρακολουθούμε συστηματικά και ανελλιπώς τις εξελίξεις και δηλώνουμε πως δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και αμέτοχοι.

Στην παρούσα φάση και με την επιστολή αυτή καλούμε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ηλείας να καταψηφίσουν οποιαδήποτε χρηματοδότηση αφορά το Πανεπιστήμιο Πατρών, με χρήματα που προέρχονται από τους πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με την παρούσα τους θέτουμε προ των ευθυνών τους διότι σε περίπτωση που ψηφίσουν θετικά στηχ ρηματοδότηση του Πανεπιστημίου Πατρών, νομιμοποιούν στην πράξη την εχθρική τους στάση απέναντι στον λαό του Νομού Ηλείας, οι οποίοι και τους έχουν εκλέξει…».