Lifestyle Smile

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Βίωσα πολύ άσχημα την σεξουαλική παρενόχληση στα 18 μου»

Ακούστε το άρθρο

Καλεσμένη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/5) η γνωστή ηθοποιός, Κατερίνα Παπουτσάκη όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παιδιά και την οικογένειά της, στο ελληνικό #metoo και στην παρενόχληση που δέχθηκε στα 18 της.

Μιλώντας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και το ελληνικό #metoo η Κατερίνα Παπουτσάκη εξομολογήθηκε: «Κάποια στιγμή τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν. Ήταν το κατάλληλο timing. Εύχομαι να είναι εφαλτήριο για να συνεχιστεί αυτό και να καθαρίσει ο χώρος, όχι μόνο για εμάς.

Επειδή ο δικός μας κλάδος αποτελείται από ανθρώπους που είναι διάσημοι και γνωστοί και μπορείς να τους ονοματίσεις και να τους δείξεις, αυτό το κάνει πιο δύσκολο να το ξεκινήσεις. Στην τελική ανάλυση τα πράγματα λέγονται με το όνομά τους, καθαρίζουν και φεύγουν. Μπορεί η αρχή να είναι δύσκολη, αλλά το ξεκαθάρισμα θα γίνει.

Σε άλλες δουλειές που δεν υπάρχουν ονόματα είναι δύσκολο να πάρει κανείς την πρωτοβουλία γιατί φοβάται να μην χάσει τη δουλειά του – όπως και στον δικό μας κλάδο. Κι εκεί υπάρχουν νοσηρές καταστάσεις. Ο κλάδος μας απαρτίζεται και από ανθρώπους αξιόλογους, αγαπησιάρηδες και σημαντικούς».

Η ίδια συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια δικαίωση για τους ανθρώπους που έχουν παρενοχληθεί και θα πρέπει να μην σταματήσει αυτό και να κρυφτούμε όλοι στα καβούκια μας. Πρέπει να μιλάμε πια. Αυτό είναι το δίδαγμα από την ιστορία. Είμαι χαρούμενη που θα καθαρίσει το τοπίο».

Μιλώντας για την προσωπική της οδυνηρή εμπειρία η Κατερίνα Παπουτσάκη ανέφερε: «Βίωσα πολύ άσχημα την προσωπική μου εμπειρία. Δεν το μοιράστηκα με κανέναν» για να συμπληρώσει: «Στα 18 δεν ήμουν σε θέση να ξεχωρίσω το καλό από το κακό».

Όλη η επικαιρότητα