Χωρίς κατηγορία

Κατσαρός: «Να έρθουν τώρα γιατροί στα Νοσοκομεία μας»

Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας στάθηκε χθες και στις ελλείψεις που έχουν τα νοσοκομεία της Ηλείας σε ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε:

«Για το νοσοκομείο θέλω να τονίσω ότι εξακολουθούμε να έχουμε έλλειμμα στην παθολογική κλινική, δεν έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και θα πρέπει και η ΥΠΕ και το υπουργείο, αλλά και οι βουλευτές του νομού με τους οποίους έχουμε συνομιλήσει, να δώσουν λύσεις.

Μάλιστα ήταν να πάμε στον Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό υγείας, τελικά όμως δεν έχουμε πάει μέχρι τώρα, τουλάχιστον για να διεκδικήσουμε την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων της παθολογικής κλινικής. Δεν μπορείς να έχεις ένα νοσοκομείο Covid-19 στον νομό, αυτό του Πύργου και να μην έχεις παθολόγους. Δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται οι άρρωστοι Πύργο – Αμαλιάδα. Είναι τουλάχιστον παράλογο σύμφωνα με τη δική μου άποψη και τη δική μου λογική αυτό το γεγονός.

Η πολιτεία πρέπει να αποφασίσει να προσλάβει γιατρούς. Τώρα αυτά που λένε ότι προσλάβανε 3.500 χιλιάδες γιατρούς, δεν ισχύει. Ήταν νοσηλευτικό προσωπικό. Οι γιατροί ήταν μόνο 450 περίπου και οι περισσότεροι ήταν επικουρικοί. Χρειάζεται μόνιμο προσωπικό στην υγεία. Παρόμοια προβλήματα έχει και η Καλαμάτα, έχει και το Ναύπλιο και η βόρεια Ελλάδα.

Όλη η επικαιρότητα