Ηλεία

Καύσωνας-Αρχαιολογικοί χώροι: Κλειστοί θα παραμένουν το μεσημέρι που ο υδράργυρος κτυπά κόκκινο στη Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή στο μέχρι σήμερα υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων επιβάλλουν οι υψηλες θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα καθώς βέβαια και στην Ηλεία

Ειδικότερα και με βάσει τις γενικές οδηγίες που έχει κοινοποιήσει το Υπουργείου Πολιτισμού ο Αρχαιολογικός Χώρος της Αρχ Ολυμπίας από τις 12:00 και μετά έως και τις 17:00 το απόγευμα θα παραμένει κλειστός.

“Είναι γεγονός πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην χώρα μας και στην περιοχή όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων αλλάζει. Συγκεκριμένα από το μεσημέρι και μετά έως και τις 5:00 το απόγευμα θα κλείνει. Τα μουσεία θα παραμένουν ανοιχτά αφού οι αίθουσές τους έχουν κλιματισμό”, επεσήμανε μιλώντας στην εφημερίδα “Πατρίς” η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλεία κ Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια.

 Λόγω του ότι επικρατούν συνθήκες καύσωνα, συνιστάται στο κοινό η λήψη των απαιτούμενων μέτρων αυτοπροστασίας κατά την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία. Κατά τις ώρες που σημειώνονται οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες και εφόσον ο υδράργυρος δείξει ή υπερβεί τους 39 βαθμούς Κελσίου οι αρχαιολογικοί χώροι της Ηλείας θα κλείνουν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων

Μέτρα για τους πολίτες

Ειδικότερα, η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες:

Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Όλη η επικαιρότητα