Categories: WEB tvΗλεία

ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος»: Διήμερο δράσεων στον Κούβελο

Share

Ξεκίνησε χθες στον προαύλιο χώρο του Κούβελου στον Πύργο, το εορταστικό διήμερο γιορτής, χαράς και αισιοδοξίας που διοργανώνει ο δήμος Πύργου με το ΚΔΑΠμεΑ «Ηλίανθος», τον σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν. Ηλείας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Πύργου, το Γραφείου Εθελοντισμού τον σύλλογο «Πύργος όλοι μαζί» και το σύλλογο Νέων Καταραχίου.

Πρόκειται για ένα διήμερο πολιτιστικών-καλλιτεχνικών-ψυχαγωγικών δράσεων όπου πρωταγωνιστής είναι η δημιουργία, η φαντασία, το παιχνίδι και φυσικά η καλή ελληνική μουσική από γνωστά και αγαπημένα ονόματα της πόλης.

Χθες τα ξεχωριστά παιδιά του ΚΔΠΑμεΑ «Ηλίανθος» παρουσίασαν τις εικαστικές τους δημιουργίες ενώ ακολούθησε face painting με την Γιώτα Βαμβακά.

Στη συνέχει τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ με το ΕΝΕΕΓΥΛ Πύργου και τη σχολική ορχήστρα του Φώτη Παπαθεοδώρου έδωσαν μια ξεχωριστή καλλιτεχνική νότα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πύργου, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας για τον Παρολυμπιονίκη Παύλο Μάμαλο.

Ο τελευταίος δεν κατέστη δυνατό να δώσει το παρόν στην εκδήλωση και την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο γεν. γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος.

Η βραδιά έκλεισε με την μελωδική φωνή της Ζανέλ που παρέσυρε το κοινό σ’ ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που σημάδεψαν μια άλλη εποχή, ενορχηστρωμένα σε πιο σύγχρονους ρυθμούς.

Περισσότερα για την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο αυριανό φύλλο της εφημ. ΠΑΤΡΙΣ και στο Patrisnews…

Συνέχεια σήμερα…

Το διήμερο των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί σήμερα (ώρα έναρξης στις 6:30 μμ), όπου όλα τα παιδιά θα διασκεδάσουν και πάλι με τις δράσεις και τις εκπλήξεις που θα τους ετοιμάσει η ηθοποιός-ανιματέρ Γιώτα Βαμβακά. Παράλληλα στις 9:30μμ ο χώρος του Κούβελου θα «πλημμυρίσει» από λαϊκές νότες με μια μεγάλη συναυλία όπου θα συμμετέχουν ο Ηρακλής Φάμελος, το «Λαϊκό δίφωνο» του Μανώλη Καλογερόπουλου και η Ειρήνη Τσεκούρα.