Ηλεία

ΚΔΑΠ Ζαχάρως: Επιτακτική η ανάγκη για παράταση

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το έτος 2020-2021, που αφορά :

Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ, το οποίο φιλοξενεί  παιδιά ηλικίας από την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών, στα οποία παρέχεται και εξασφαλίζεται απασχόληση αυτών εκτός σχολικού ωραρίου από εξειδικευμένο προσωπικό. Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες, και πατέρες εφόσον έχουν την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους. Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), λειτουργεί καθημερινά από Σεπτέμβριο έως 15 Ιουνίου (13:30-17:30 για την 1η βάρδια και 17:30-21:30 για τη 2η βάρδια), ενώ κατά τη διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού το ΚΔΑΠ λειτουργεί κατά τις πρωινές ώρες (08:00-12:00 για την 1η βάρδια και 12:00-16:00 για τη 2η βάρδια).

Κάθε ενδιαφερόμενη μητέρα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση έως και 05/08/2020 στη Διεύθυνση www.eetaa.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISNET. Σε κάθε περίπτωση η ενδιαφερόμενη θα πρέπει να γνωρίζει τον προσωπικό της Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α., τον Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α. συζύγου/συντρόφου (όπου απαιτείται), καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών. Ηαίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αντλούνται από το σύστημα ή επισυνάπτονται σε μορφή pdf. Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων  για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και την δράση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2020-2021 είναι η05/08/2020.

Για διευκρινήσεις  και βοήθεια στην υποβολή των αιτήσεων – συγκέντρωση των δικαιολογητικών μπορείτε να απευθυνθείτε στη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ζαχάρως, στον κ. Γιάννη Μπιτζούνη και στην κ. Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2625031373 (Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 9:00 – 13:00).

Ο Γιάννης Μπιτζούνης, υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Δήμου Ζαχάρως και ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού οργάνου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π) σχολίασε στην Πατρίδα: ‘’Είναι επιτακτική η ανάγκη παράτασης για την υποβολή των αιτήσεων όσον αφορά το Πρόγραμμα της Εναρμόνισης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δε λειτούργησε όπως θα έπρεπε ταλαιπωρώντας χιλιάδες ωφελούμενες μητέρες που προσπαθούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Ο χρόνος που απομένει για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων είναι ελάχιστος και σίγουρα θα πρέπει να δωθεί παράταση, αφού πολλά παιδιών κινδυνεύουν να μείνουν εκτός δομών.’’

Όλη η επικαιρότητα