Υγεία

Κικίλιας: Πάνω απο 100 χιλιάδες πολίτες 40-44 ετών έκλεισαν ραντεβού για εμβόλιο σε μια μέρα

Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Βασίλης Κικίλιας για το γεγονός οτι μέσα σε 24 ώρες πάνω από 100.000 πολίτες 40-44 ετών έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί μέσα σε μία μέρα, δηλαδή από χθες Παρασκευή μέχρι και σήμερα Σάββατο, ενεγράφησαν και έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας, για τις ηλικίες από 40 έως 44 ετών».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, μετά την επίσκεψή του στο κέντρο υγείας της πόλης, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο.

Όπως προσέθεσε χαρακτηριστικά, «το γεγονός αυτό δείχνει την τεράστια βούληση και το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους τους Έλληνες, κάθε ηλικίας, να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν».

Αναφερόμενος στους υγειονομικούς, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι «μετά την επίσκεψή μας στο κέντρο υγείας της Καλαμάτας είναι εμφανές ότι οι υγειονομικοί μας δουλεύουν με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό, δηλαδή με έναν τέτοιο τρόπο που εγώ θέλω να λειτουργεί το δημόσιο σε σχέση με τους πολίτες».

Μάλιστα, όπως επισήμανε, «πλέον είναι παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο εμβολιάζουμε σε όλη τη χώρα, για το πώς πρέπει να υπάρχουν και να νοούνται οι σχέσεις μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του πολίτη στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και ειδικά στην περίπτωσή μας, στην παροχή των υπηρεσιών υγείας».

Όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς τους ρυθμούς, αλλά και ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς», ευελπιστώντας, όπως προσέθεσε, «ότι η Καλαμάτα και η Μεσσηνία θα έχουν μία πολύ καλή τουριστική περίοδο».

Μένοντας στο θέμα της τουριστικής περιόδου, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «ζήτησα από όλους τους φορείς να προσπαθήσουμε ενωμένοι να συνεχίσουμε να κάνουμε πολλά τεστ στους συμπολίτες μας, να εμβολιάζουμε με αυτούς τους ρυθμούς, και να τηρούμε ο καθένας ατομικά τους κανόνες δημόσιας υγείας, έτσι ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο καλοκαίρι και μία επιτυχημένη τουριστική περίοδο, ακόμα και τους φθινοπωρινούς μήνες».

Προσέθεσε ότι «η Μεσσηνία έχει όλα αυτά τα εχέγγυα και τις δυνατότητες, ώστε να προσελκύσει πολύ κόσμο για μία μεγάλη χρονική περίοδο, αλλά πάνω απ΄ όλα με ασφάλεια και με γνώμονα πάντα τη δημόσια υγεία».

via

Όλη η επικαιρότητα