Ηλεία Πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ. Ν.Ε. ΗΛΕΙΑΣ: Συνεχής εμπαιγμός και παραγκώνιση της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

(Δελτίο τύπου)

Σε συνέχεια του ίδιου δράματος η κυβέρνηση αποδεικνύει πλέον στην πράξη την αδιαφορία της για τον Ν. Ηλείας! Μετά τις καθυστερήσεις για τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος, μετά την αδιαφορία για τα νοσοκομεία του νομού που εκ θαύματος λειτουργούν βασιζόμενα στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ελαχίστων εργαζομένων, τώρα έρχεται και επισήμως η ταφόπλακα στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας!

Όπως έχουμε ξανατονίσει ο νομός Ηλείας έχει δύο τεράστια πλεονεκτήματα συγκριτικά με όμορους νομούς. Το μεγάλο εύρος στον τομέα της αρχαιολογίας λόγω των πολλών μνημείων και μουσείων, με κορωνίδα φυσικά την Αρχαία Ολυμπία, μα επίσης και τον δεύτερο μεγαλύτερο κάμπο της χώρας ο οποίος απλώνεται στην έκταση του νομού μας!

Η κυβέρνηση λοιπόν, με την επίσημη πλέον απόφασή της να μην συμπεριλάβει τα τμήματα Μουσειολογίας και Γεωπονίας στα νέα μηχανογραφικά δίνει το τελευταίο χτύπημα στις όποιες ευκαιρίες αναπτυξιακού χαρακτήρα προς αυτές τις κατευθύνσεις στον νομό μας!

Μιλάμε και τονίζουμε επανειλημμένα την αναγκαιότητα της ύπαρξης των δύο αυτών τμημάτων στον νομό μας με κύριο και μόνο γνώμονα τη συμπόρευση της τρέχουσας ακαδημαϊκής γνώσης και νεανικής λαχτάρας των φοιτητών για μάθηση και εμπειρία στις σπουδές τους σε συνδυασμό με την προσφορά της αγοράς εργασίας που σε αυτούς τους δύο τομείς μπορεί να παρασχεθεί!

Άρα λοιπόν δεν θέλουμε άλλα ευχολόγια από τους κυβερνώντες, ούτε ενισχυμένες υποσχέσεις για μελλοντικά πλάνα! Ζητάμε τη σοβαρότητα αντιμετώπισης στα δύο αυτά τμήματα και την αναγκαία στήριξή τους η οποία επηρεάζει στο μέγιστο βαθμό την ίδια την Ηλειακή κοινωνία!

Όλη η επικαιρότητα