Ελλάδα

Κοζάνη: Τι λέει συγγενής του εφοριακού που πέθανε μετά από επίθεση με τσεκούρι

Ακούστε το άρθρο

Μετά από επτά μήνες έχασε τη μάχη ο εφοριακός στην Κοζάνη που δέχτηκε επίθεση με τσεκούρι από 45χρονο μέσα στην υπηρεσία του.

Το χωριό του και όλη η Κοζάνη έχουν βυθιστεί στο πένθος. Ο πρόεδρος του χωριού του και κουμπάρος του, Νίκος Ασλανίδης, δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

«Το χωριό είναι μια μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε ο ένας με τον άλλο. Θυμάμαι μόνο καλά για τον Πέτρο. Ηταν εξαιρετικός στη δουλειά του και εξαίρετος άνθρωπος και οικογενειάρχης» λέει, μιλώντας στο MEGA.

Κανείς μέχρι στιγμής δεν ξέρει τα αίτια της επίθεσης. «Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτό. Εμείς εδώ ξέρουμε ότι χάσαμε ένα καλό παιδί, έναν εξυπηρετικό εφοριακό, έναν καλόψυχο άνθρωπο. Είμαστε συγκλονισμένοι με αυτό που έχει γίνει».

Στο πένθος η Κοζάνη

Η άνιση μάχη του 56χρονου εφοριακού, πατέρα ενός 15χρονου αγοριού, είχε συγκλονίσει την οικογένεια και τους φίλους του.

Μια συνηθισμένη καλοκαιρινή ημέρα, στα μέσα του περασμένου Ιουλίου. Ένας άνδρας με μακριά μαλλιά και σακίδιο στην πλάτη αφήνει την ταυτότητά του στην είσοδο της εφορίας και θερμομετρείται περιμένοντας τη σειρά του υπομονετικά. Λίγα λεπτά αργότερα αρχίζει να σκορπίζει τον τρόμο, ενώ η κάμερα τον καταγράφει.

Οι σκηνές που ακολουθούν είναι σκηνές αλλοφροσύνης. Υπάλληλοι τρέχουν στους διαδρόμους προσπαθώντας να βγουν από το κτίριο, την ώρα που ο 45χρονος συνεχίζει να χτυπά με το τσεκούρι του όποιον βγει μπροστά του.

Ο 55χρονος τότε, εφοριακός, νοσηλεύεται αρχικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί περιέγραφαν την κατάστασή του ως εξαιρετικά δύσκολη.

Στη συνέχεια, ο εφοριακός μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του «Κυανού Σταυρού» και τον τελευταίο καιρό ήταν σε αναμονή για να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Όμως δεν τα κατάφερε.

Ο 45χρονος δράστης που παραμένει προφυλακιστέος δεν έδωσε ποτέ καμία εξήγηση για το τυφλό χτύπημα. Σιωπηλός, άκουσε την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή και ύστερα οδηγήθηκε στις φυλακές. Αίσθηση τότε είχε προκαλέσει η στάση των γονιών του, οι οποίοι συγκλονισμένοι από την πρώτη στιγμή, καταδίκασαν την πράξη του παιδιού τους.

via

Όλη η επικαιρότητα