Ελλάδα

«Κοινωνήστε από την ίδια λαβίδα»: Σάλος με τις δηλώσεις Μητροπολίτη (Video)

Ακούστε το άρθρο

Σάλο έχουν προκαλέσει οι νέες απίστευτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο οποίος, ζητά από τους πιστούς να κοινωνήσουν «από την ίδια λαβίδα», παραβλέποντας το γεγονός ότι η Κοζάνη βρίσκεται στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, όντας η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα στην οποία επιβλήθηκε καθολικό lockdown λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.

Την ώρα που κυβέρνηση και επιστήμονες απευθύνουν εκκλήσεις για πιστή εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωναϊού, ο μητροπολίτης Παύλος μοιράζεται με τους πιστούς μια διαφορετική και επικίνδυνη άποψη, κατά την οποία οι θάνατοι από κοροναϊό είναι… αντιστρόφως ανάλογοι, με τους πιστούς. Δηλαδή, όσο περισσότερους πιστούς έχει μια χώρα, τόσο λιγότεροι είναι οι θάνατοι από τον ιό…

Ειδικότερα ο μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, ανέφερε: «Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ (στην Ελλάδα), ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας… Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας… »

Μάλιστα, ο μητροπολίτης, με φράσεις όπως «η Γιαμαρέλου έλεγε την αλήθεια και κανάλια και δημοσιογράφοι έτρεξαν να την πνίξουν», κάλεσε τους πιστούς να φέρουν και τα παιδιά τους να κοινωνήσουν «από την ίδια λαβίδα»:

«Να ‘ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Δείτε το σχετικό βίντεο – Οι επίμαχες δηλώσεις είναι μετά το 2:29:00.

via

Όλη η επικαιρότητα