Ηλεία

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Κάλεσμα συμμετοχής σε εθελοντές εκπαιδευτικούς-Ξεκίνησαν οι προεγγραφές

Για να καλυφθούν τα κενά και να κυλήσει απρόσκοπτα η 10η χρονιά λειτουργίας του
Ακούστε το άρθρο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου ετοιμάζεται αυτό το διάστημα να ανοίξει και πάλι τις φιλόξενες πόρτες του (στεγάζεται σε αίθουσες του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου) και να υποδεχθεί (από τις αρχές περίπου του επόμενου μήνα), δεκάδες μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου –κυρίως- να καλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός εθελοντών καθηγητών που θα προσφέρουν στους μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής σεζόν 2021 – 2022 τη στήριξη που χρειάζεται στην ύλη των μαθημάτων στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η εκπαίδευση αποτελεί δικαίωμα και όχι προνόμιο.

Οι προεγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ η έναρξη των μαθημάτων για την Γ` Λυκείου αναμένεται να γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ για τις δυο «μικρότερες» Λυκειακές τάξεις δυο εβδομάδες αργότερα.

Αν και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας «κορμός» εθελοντών καθηγητών, υπάρχουν κενά που θα πρέπει να καλυφθούν για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων όλων των τάξεων που λειτουργούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Πύργου.

«Για 2 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα»…

Ο συντονιστής λειτουργίας (και εμπνευστής) του αλληλέγγυου θεσμού, Χρήστος Αθανάσουλας, τονίζει πως «Επικοινώνησα ηλεκτρονικά με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως απ` όπου δεχόμαστε όλα τα χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μαθητές απευθύνοντας την παρακάτω πρόσκληση για εθελοντές εκπαιδευτικούς: Θα σας παρακαλούσα να μεταφέρετε στους εκπαιδευτικούς της σχολικής σας μονάδας την πρόσκλησή μας να μετάσχουν, εάν επιθυμούν, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου, που ξεκινά την λειτουργία του για 10η χρονιά. Χρειαζόμαστε εκπαιδευτικούς οποιασδήποτε ειδικότητας για βοήθεια μαθητών λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ). Ενημερώνουμε ότι η υποχρέωση που τους προσκαλούμε να αναλάβουν είναι διδασκαλία για 2 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα (όσες επιθυμούν), όποιου μαθήματος επιθυμούν και σε ημέρες και ώρες που θα επιθυμούσαν.

Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Πύργου στις ώρες 3 έως 7 μμ. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα δεν υπερβαίνει τα 10 παιδιά (1 σε κάθε θρανίο και όπου ο χώρος επιτρέπει 1 παιδί ανά 2ο θρανίο). Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής: 698 698 7982 (Cosmote) και 697 257 3602 (Vodafone)».

Ο κ. Αθανασουλας πρόσθεσε πως «Θα έλεγα πως η μεγαλύτερη ανάγκη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπάρχει για μαθηματικούς, φιλόλογους, φυσικούς, χημικούς και προγραμματιστές. Στον αγώνα που δίνουμε δεν περισσεύει κανείς!

Μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός να επικοινωνήσει και ηλεκτρονικά στο e-mail: koinfronpyrgou@gmail.com».

Πως γίνονται οι προεγγραφές…

Οι προεγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου έχουν ξεκινήσει, ενώ η έναρξη των μαθημάτων για την Γ` Λυκείου είναι προγραμματισμένη για τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 και για την Α` και Β` Λυκείου στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Οι προεγγραφές γίνονται στα τηλέφωνα 26210 20551 και 6986 987 982 ή ηλεκτρονικά στο mail: koinfronpyrgou@gmail.com.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν ΟΝΟΜΑ και ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ, τάξη και μαθήματα που θέλει να παρακολουθήσει (ΜΟΝΟ ΛΥΚΕΙΟ), κινητό τηλέφωνο παιδιού, κινητό πατέρα, μητέρας ή κηδεμόνα, Λύκειο που πηγαίνει.

Με την έναρξη των μαθημάτων θα γίνεται και η κανονική εγγραφή με συμπλήρωση και υπογραφή της σχετικής αίτησης από γονέα ή κηδεμόνα (απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Όλη η επικαιρότητα