Ευρώπη

«Κομάντο» η Πριγκίπισσα Ελισάβετ: Η διάδοχος του θρόνου δίνει το παράδειγμα [pics]

Ακούστε το άρθρο

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης της χώρας της, καθώς το παλάτι δημοσίευσε πλάνα από την στρατιωτική της εκπαίδευση, αφού η ίδια είναι πρωτοετής στην Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι προετοιμάζεται σιγά σιγά για να αναλάβει το θρόνο σε λίγα χρόνια.

Η Πριγκίπισσα Ελισάβετ, Μεγάλη Δούκισσα της Βραβάντης είναι το πρώτο παιδί που απέκτησε ο Βασιλιάς Φίλιππος με την Βασίλισσα Ματθίλδη και πήρε τον τίτλο της το καλοκαίρι του 2013, ενώ πλέον έχει κλείσει τα 19 χρόνια, γεγονός που της επιτρέπει να διεκδικήσει επισήμως τον θρόνο, ωστόσο όπως φαίνεται η ίδια ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της, ως προς την στρατιωτική εκπαίδευση.

Και αυτό, διότι ο Βασιλιάς Φίλιππος είχε φοιτήσει για τρία χρόνια στην Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία στο Αρλόν. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και όσα αναφέρουν στελέχη της Ακαδημίας, η μελλοντική Βασίλισσα διδάσκεται και εξασκείται σε βασικές αρχές και έννοιες, ενώ εκτελεί ασκήσεις και βολές, συμμετέχοντας κανονικά στο πρόγραμμα του Λόχου.

Σύμφωνα με την αλλαγή του νόμου το 1991, οι γυναίκες μπορούν να διαδεχτούν το θρόνο στο Βέλγιο, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελίζαμπεθ θα γίνει η πρώτη βασίλισσα της χώρας, εάν αποφασίσει να αναλάβει το ρόλο, ωστόσο μέχρι τότε θα πρέπει να ολοκληρώσει την φοίτησή της στην Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία, κάτι που λέει πολλά για την ίδια, τον χαρακτήρα της και την απόφασή της να εκπαιδευτεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας της.

Με πληροφορίες από: Sputnik.com / Φωτογραφία Twitter

Όλη η επικαιρότητα