Γεύσεις Πάσχα

Κοντοσούβλι με 3 διαφορετικά κρέατα για το τραπέζι του Πάσχα

Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάζεται να στήσετε σούβλα για να απολαύσετε το αγαπημένο σας κοντοσούβλι στο σπίτι. Γίνεται και σε σουβλάκια, με 3 διαφορετικά είδη κρέατος και είναι ακόμη πιο νόστιμο. Δείτε τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου. 

Υλικά
300γρ. μοσχαρίσια σπάλα (ψαχνό)
300γρ. χοιρινό μπούτι (ψαχνό)
300γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
1 κιλό μικρές πατατούλες για φούρνο, με τη φλούδα τους και ολόκληρες
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μίξερ
300ml κρασί λευκό ξηρό
50ml ελαιόλαδο
2 γεμάτες κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες
1 κουτ. σούπας μαύρο πιπέρι χοντροσπασμένο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
λίγη ξερή ρίγανη
αλάτι

Διαδικασία
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα κρεατικά, τα κόβετε σε μεγάλους κύβους των 3εκ. και τους βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ ή ένα βαθύ ταψί.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βγάζετε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνετε κατά μέρος), και τους περνάτε σε 6 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλετε και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.

Κόβετε 3 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζετε τα σουβλάκια ανά 2 σε κάθε λαδόκολλα. Βάζετε τις πατάτες μέσα στη μαρινάδα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Συμπληρώνετε σε κάθε λαδόκολλα τις πατάτες, τις σκελίδες σκόρδου και τη μαρινάδα. Τυλίγετε τις λαδόκολλες προσεκτικά σε πακέτα και το κάθε πακέτο σφιχτά σε αλουμινόχαρτο.

Βάζετε τα πακέτα σε ένα μεγάλο ταψί (προτιμήστε το μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνετε για 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και σερβίρετε με τη λαδόκολλα.

Όλη η επικαιρότητα