Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πλησιάζει στο κόκκινο η Φθιώτιδα! Νέα κρούσματα – Σε καραντίνα 200 άτομα

Ακούστε το άρθρο

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να προβληματίζει και στη Φθιώτιδα.

Ανησυχία και φόβος για τη διασπορά μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα…

Με έκδηλη ανησυχία αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τους εργαζόμενους σε μεγάλο εργοστάσιο της Φθιώτιδας, της οποίας ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τα πρώτα γρήγορα τεστ (rapid test) στην ομάδα που είχε άμεση ή έμμεση επαφή με το κρούσμα βγήκαν αρνητικά, ωστόσο όπως αναφέρει το lamiareport.gr, θα περιμένουν τα αποτελέσματα των 70 μοριακών τεστ που έγιναν και θα αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο διασποράς.

Μην ξεχνάμε ότι από rapid test βρέθηκε θετικός ο 31χρονος υπάλληλος του σούπερ μάρκετ ο οποίος μετά από νέο έλεγχο αποδείχθηκε ότι δε νοσεί από covid-19. Άλλωστε η επιστημονική κοινότητα έχει υπογραμμίσει ότι η αξιοπιστία των γρήγορων τεστ δε φτάνει αυτή των εξετάσεων PCR που και εκείνες ακόμη έχουν περιθώρια λάθους.

Κατά τα άλλα την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ένα ακόμη κρούσμα για τη Φθιώτιδα, που με τα έξι του Σαββάτου συμπλήρωσαν τον αριθμό 7 τις τελευταίες ώρες. Στο σύνολο τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα είναι 22, με περισσότερα από 200 άτομα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα.

Στο σύνολο της η Περιφερειακή Ενότητα παρουσιαζόταν το Σάββατο με 86 κρούσματα (87 με το τελευταίο) από την αρχή της πανδημίας, αρκετά μακριά από περιοχές όπως η Κοζάνη ή η Πέλλα που ξεπέρασαν τα 550 έχοντας και μικρότερο πληθυσμό.

Όλη η επικαιρότητα