Επιστήμη

Κορονοϊός: Ποιος είναι ο Έλληνας ερευνητής πίσω από τη θεραπεία της Regeneron – Η θεραπεία νικά μέχρι και τον θάνατο

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι λίγοι οι κορυφαίοι  Έλληνες επιστήμονες που προσπαθούν να αναπτύξουν αποτελεσματική θεραπεία κατά του κορονoϊού.

Ενας από αυτούς είναι και ο Χρήστος Κυράτσους, Αντιπρόεδρος Ερευνών επί των μολυσματικών ασθενειών και των τεχνολογικών ιικών φορέων στην φαρμακευτική εταιρία Regeneron που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Πριν από έναν μήνα η Regeneron, ανακοίνωσε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, που είχε ένα κοκτέιλ αντισωμάτων κοροναϊού σε ζώα.

Οι κλινικές δοκιμές συνεχίστηκαν και πλέον τα αντισώματα δοκιμάζονται σε ανθρώπους, εξήγησε στην ΕΡΤ ο κ. Κυρατσούς.

Τι λέει ο Έλληνας ερευνητής για το κοκτέιλ αντισωμάτων

«Δοκιμάζουμε την θεραπεία σε δύο διαφορετικούς πληθυσμούς. Σε αυτούς που μόλις έχουν μολυνθεί και δεν έχουν ακόμη νόσο, δεν έχουν ακόμα σοβαρά συμπτώματα της νόσου και σε αυτούς που έχουν ήδη σοβαρά συμπτώματα, αν θα μπορέσουν να βελτιώσουν τα συμπτώματα και να αποφύγουν είτε το θάνατο είτε να βγουν νωρίτερα από το νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Κυρατσούς.

Tο πειραματικό κοκτέιλ των δύο μονοκλωνικών όπως λέγονται αντισωμάτων μείωσε το ιικό φορτίο και βελτίωσε τα συμπτώματα σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς. Σύμφωνα με Ελληνα επιστήμονα με καταγωγή από την Κοζάνη «όταν τα αντισώματα δίνονται πριν κάποιος νοσήσει, τότε όντως είναι πρόληψη. Είναι αντίστοιχο με ένα εμβόλιο, αλλά το εμβόλιο είναι παθητική ανοσία. Κάποιος πρέπει να εμβολιαστεί και μετά να αναπτύξει μόνος του τα αντισώματα. Εδώ πέρα δίνουμε τα αντισώματα ως παθητική ανοσία γιατί τα δίνουμε έτοιμα σε κάποιον για να τον προστατεύσουμε από την μόλυνση».

Όπως αναφέρει τα αντισώματα που παράγει η εταιρεία, με δύο Έλληνες στην κορυφή της ιεραρχίας, ενδέχεται να λάβει άδεια κυκλοφορίας από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Ήδη, η αμερικανική κυβέρνηση έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Regeneron για την προμήθεια έως 300.000 δόσεων του «κοκτέιλ».

via

Όλη η επικαιρότητα