Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κορωνοίος – Δυτική Ελλάδα: Στην τρίτη θέση το Νοσοκομείο Πύργου με 64 θανάτους

μεθ πυργου νοσοκομειο
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεν κατάφεραν να βγουν νικητές δυστυχώς.

Η κατάσταση αποτυπώνεται σε αριθμούς από τους οποίους προκύπτει ότι οι περισσότεροι (190) ήταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, γεγονός αναμενόμενο αφού ως νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή που καλύπτει η 6η ΥΠΕ, είχε τους περισσότερους νοσηλευόμενους.

Υψηλός είναι ο αριθμός, 98 για την ακρίβεια, στο νοσοκομείο Αγρινίου και σχεδόν συναγωνίζεται το ΠΓΝΠ που είναι νοσηλευτικό ίδρυμα αναφοράς. Οι λιγότεροι θάνατοι, μόλις 5, καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο Αιγίου. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας οι θάνατοι ως σήμερα είναι 123.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το δεύτερο νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή ευθύνης της 6ης ΥΠΕ καταγράφηκαν 110 θάνατοι, στο νοσοκομείο Πύργου 64, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου 20, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 87 και στο Νοσοκομείο Κέρκυρας 36. Ωστόσο δεν υπάρχουν αριθμοί για πόσους ασθενείς με κορωνοϊό νοσήλευσε το κάθε νοσοκομείο ώστε να υπάρχει συγκριτική εικόνα.

Για παράδειγμα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, μπορεί να έχει καταγράψει τους περισσότερους θανάτους, σε επίπεδο 6ης ΥΠε, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πολλαπλάσιος από κάθε άλλη νοσηλευτική μονάδα.

Όταν και εάν γίνει η πλήρης καταγραφή όλων των στοιχείων που αφορούν τους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό τότε οι ειδικοί θα μπορέσουν να βγάλουν ακριβή συμπεράσματα.

H λίστα του «θανάτου»

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, συνολικά (σε ΜΕΘ και Κλινικές) από κορωνοϊό, έχουν καταγραφεί οι εξής θάνατοι:

. ΠΓΝΠ: 190

. «Άγιος Ανδρέας»: 123

. Αιγίου: 5

. Νοσοκομείου Αγρινίου: 98

. Νοσοκομείο Μεσολογγίου: 20

. Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: 110

. Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων: 26

. Νοσοκομείο Κορίνθου: 87

. Νοσοκομείο Κέρκυρας: 36

Όλη η επικαιρότητα