Υγεία

Κορωνοϊός: Έρχεται σπρέι για τη μύτη που θα προφυλάσσει όπως η μάσκα;

Ακούστε το άρθρο

Ένα σπρέι για την μύτη που θα μπορεί να εμποδίσει τον κορωνοϊό να μπει στον ανθρώπινο οργανισμό και η επίδρασή του θα διαρκεί ακόμα και μέχρι δυο ημέρες ίσως είναι η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη στην μάχη κατά της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές στον διεθνή τύπο, το προϊόν μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και φέτος το καλοκαίρι. Τα συστατικά του ήδη χρησιμοποιούνται στην ιατρική οπότε η έγκρισή του θα είναι μια διαδικασία που μάλλον, δε θα διαρκέσει πολύ.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα, κάποιοι ήδη αισιοδοξούν προμηνύοντας το τέλος των κοινωνικών αποστάσεων καθώς και το άνοιγμα όλων των καταστημάτων. Ένας εκ των ερευνητών, ο Dr Richard Moakes επισημαίνει πως αν όλα πάνε καλά η συνεισφορά του προϊόντος θα είναι πολύ σημαντική ειδικά όσον αφορά τα σχολεία.

Οι ειδικοί επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Birmingham όπου και διεξάγεται η έρευνα έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειές τους από τον προηγούμενο Απρίλιο και σύμφωνα με την Telegraph ήδη έχουν έρθει σε επαφές με τις φαρμακοβιομηχανίες.
Με τα σημερινά δεδομένα των επιστημόνων, το σπρέι θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε είκοσι λεπτά, στους χώρους  όπου ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μεγάλος.

Σε μια πολύ απλή ανάλυση που κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης  η λειτουργία του προϊόντος περιγράφεται ως εξής: Η ουσία του σπρέι εγκλωβίζει τον κορωνοϊό στη μύτη και παράλληλα τον αποδυναμώνει για να μην μπορεί να μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι, αν όλα πάνε καλά μπορεί σύντομα να έχουμε ένα ακόμα μέσο προστασίας.

Όλη η επικαιρότητα