Ελλάδα

Κορωνοϊός: Έρχεται χρονικός περιορισμός στα SMS;-Συζητήσεις για νέα μέτρα στις μετακινήσεις

Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα κατά τους κορωνοϊού διαδέχονται το ένα το άλλο, ωστόσο οι αριθμοί του τρόμου δε λένε να πέσουν… Το Σάββατο 14/11/2020, τα νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ήταν 2.835 ενώ 38 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των νεκρών. 366 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι …

Η Θεσσαλονίκη και η Αττική παραμένουν “πρωταθλήτριες” στην τραγωδία με 766 και 612 νέα κρούσματα αντίστοιχα ενώ πάνω από 140 κρούσματα έχει η Πέλλα και η Λάρισα.

Συζητήσεις για νέα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό των μετακινήσεων

Οι ειδικοί καλούνται να εκτιμήσουν εκ νέου τα δεδομένα και κυρίως, τους αριθμούς των διασωληνωμένων και των νεκρών αυτό το Σαββατοκύριακο, για να αποφασίσουν αν θα πρέπει να παρθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

Ποια μπορεί να είναι αυτά; Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξετάζεται μεγαλύτερος περιορισμός της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο “τραπέζι”, σε αυτή την κατεύθυνση είναι:

– Χρονικός περιορισμός στα SMS. Από τη στιγμή δηλαδή που κάποιος θα στέλνει ένα μήνυμα για μετακίνηση, να μπορεί να μετακινηθεί π.χ. για την επόμενη ώρα και όχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

– Να μεγαλώσει το διάστημα απαγόρευσης κυκλοφορίας που τώρα είναι 21.00 το βράδυ με 5.00 τα ξημερώματα.

– Να υπάρξει περιορισμός της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. Ενδεχομένως δηλαδή, να μπορούν οι πολίτες να κινούνται π.χ. από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι. Κι αυτό γιατί, έχει παρατηρηθεί ότι τα Σαββατοκύριακα υπάρχει αυξημένη κίνηση των πολιτών.

via

Όλη η επικαιρότητα