Μεσσηνία

Κορωνοϊός: Δύο Ελληνοολλανδοί διακομίστηκαν στο Ρίο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

Θετική και νεαρή που επέστρεψε από τις διακοπές

Ένα ζευγάρι Ελληνοολλανδών, που επέστρεψαν πρόσφατα από την Ολλανδία, διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό σε εργαστηριακό μοριακό έλεγχο που υποβλήθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι δύο ασθενείς, με ηλικία 60-65 ετών, καθώς είχαν και υποκείμενα νοσήματα, αποφασίστηκε να διακομιστούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σήμερα το πρωί, στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, το οποίο αποτελεί και το νοσοκομείο αναφοράς για «βαριά» περιστατικά κορωνοϊού στην Πελοπόννησο.

Την ίδια ώρα με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι μοριακοί έλεγχοι στο εργαστήριο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αλλά και από εργαστήρια της Αθήνας, δειγμάτων πολιτών που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα. Μια νεαρή που επέστρεψε στην Καλαμάτα την προηγούμενη εβδομάδα από διακοπές σε νησιά του Αιγαίου διαπιστώθηκε το Σάββατο επίσης θετική στον ιό και παραμένει σε «καραντίνα» στο σπίτι της.

Συνολικά μέσα στο Σαββατοκύριακο ελέγχθηκαν περίπου 170 δείγματα ασθενών, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, εκτός των προαναφερθέντων. Αύριο το πρωί αναμένονται και νέα αποτελέσματα δειγμάτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, από πολίτες που εξετάστηκαν την Κυριακή και σήμερα Δευτέρα.

Ευχάριστα, τέλος, ήταν τα νέα από το παιδί που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς το Σάββατο πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το πρώτο περιστατικό covid-19 που νοσηλεύτηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης χάρις τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού. Μέχρι τώρα στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν μόνο τα ύποπτα περιστατικά.

Πηγή: Εφ. Θάρρος Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα