Ηλεία

Κορωνοϊός: Ενδείξεις της νόσου Καβασάκι στον 8χρονο από την Ηλεία που νοσηλεύεται στο Ρίο

Ακούστε το άρθρο

Είναι από εκείνες τις ειδήσεις που αποδεικνύουν με τον πιο θλιβερό τρόπο πως ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και «χτυπά» ανεξάρτητα από την ηλικία των ανθρώπων. Ο 8χρονος με καταγωγή από την Ηλεία που νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας στο νοσοκομείο του Ρίου, έχει εμφανίσει επιπλοκές από την Covid, με τους γιατρούς να μιλούν για τον πρώτο ανήλικο ασθενή με νόσο Καβασάκι, στη χώρα μας.

Για το θέμα αυτό o Γιάννης Καρβέλης Διοικητής 6ης ΥΠΕ τόνισε στο patrisnews.com πως  «είναι το πρώτο περιστατικό. Γίνεται το καλύτερο για να αλλάξει η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι οι γιατροί θα τα καταφέρουν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ευχάριστη εξέλιξη, αφού η επιστημονική ομάδα που ανέλαβε το παιδί είναι η καλύτερη». 

Όπως μετέδωσε το δημοσιογράφος Νίκος Γιαπρακάς για το OPEN TV ο ανήλικος πριν από μερικές ημέρες νόσησε από κορωνοϊό, με τα συμπτώματα να είναι ήπια αρχικά. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά την Covid, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου Καβασάκι στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής, το παιδί δεν έχει χρειαστεί διασωλήνωση.

Τι είναι η νόσος Καβασάκι

Νόσος Καβασάκι ή σύνδρομο Καβασάκι είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων με απαραίτητο σύμπτωμα το ψηλό πυρετό ο οποίος διαρκεί περισσότερο από πέντε μέρες.

Πρώτος περιέγραψε την αρρώστια αυτή το 1967, ο Γιαπωνέζος γιατρός Tomisaku Kawasaki, από τον οποίο πήρε και το όνομα της.

Η πλειοψηφία των αρρώστων είναι ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων χρόνων και σπάνια προσβάλλει παιδιά μεγαλύτερα των οκτώ χρόνων. Κορίτσια και αγόρια έχουν την ίδια πιθανότητα να προσβληθούν.

Όλη η επικαιρότητα