Αχαϊα Ηλεία

Κορωνοϊός: Η Παιδιατρική Κλινική στο Ρίο άρχισε ξανά τις νοσηλείες – «Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα από ποτέ»

Ακούστε το άρθρο

Ο διευθυντής της κλινικής, Γαβριήλ Δημητρίου, δίνει πληροφορίες για τα παιδιά που νοσηλεύονται με κορωνοιό

Μέσα σε δύο ημέρες προσήλθαν στο νοσοκομείο τέσσερα παιδιά» λέει στο Newsbeast ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και συνεχίζει να εξηγεί: «το περασμένο Σάββατο είδαμε ένα παιδί θετικό στον κορονοϊό, 2 ετών, το οποίο στείλαμε με οδηγίες στο σπίτι του. Την Κυριακή προσήλθαν στο νοσοκομείο άλλα τρία και τα νοσηλεύουμε τώρα όλα».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, το βρέφος των 20 ημερών είναι σε καλή κατάσταση – έχει λίγο πυρετό- με την πρόγνωση της υγείας του να είναι καλή. Το μωράκι είναι Ρομά – κοινότητα στην οποία σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου δύσκολα τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού- και οι γονείς του είναι αρνητικοί στον ιό.

Το 11 μηνών μωρό που μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Πύργου είναι επίσης σε καλή κατάσταση. Οι γονείς του είχαν νοσήσει πριν από δύο μήνες. Το 5 ετών παιδάκι είναι κι αυτό καλά στην υγεία του.

Όπως πάντως τονίζει ο κος Δημητρίου: «Εκεί που δεν βλέπαμε σχεδόν καθόλου παιδιά για αρκετό διάστημα, για περισσότερο από έναν μήνα δηλαδή, το περασμένο Σαββατοκύριακο αρχίσαμε ξανά τις νοσηλείες. Αναμένουμε ξανά αύξηση στις νοσηλείες αλλά και στις επισκέψεις των παιδιών στο νοσοκομείο, λόγω κορονοϊού.

Η μετάλλαξη Δέλτα ευθύνεται για αυτό και τα παιδιά αυτή τη φορά, είναι πιο ευάλωτα παρά ποτέ μιας και η Δέλτα τα ‘χτυπάει’ περισσότερο. Και δεν φταίει ότι τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα αλλά το ότι οι ενήλικες γύρω τους, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν χτίσει ήδη το τείχος ανοσίας, δεν το έχουν κάνει. Αυτοί ευθύνονται αυτή τη στιγμή περισσότερο από όλους».

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα