WEB tv Ελλάδα

Κορωνοϊός-Θεμιστοκλέους: «Επιχειρησιακά έτοιμοι για την τρίτη δόση του εμβολίου»

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε η ζωντανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην χώρα μας από τις αρμόδιες Αρχές.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ είχε ήδη ανακοινώσει 2.156 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 615 εξ αυτών (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Από νωρίς είχε γίνει επίσης γνωστό πως την ενημέρωση κάνει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, χωρίς να είναι δίπλα του η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία όπως ανακοινώθηκε και στην αρχή της ενημέρωσης κάνει χρήση της καλοκαιρινής της άδειας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως σήμερα έγιναν ως τώρα 37.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς.

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες για το πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον, όπως ανακοίνωσε επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Επιχειρησιακά έτοιμοι για την τρίτη δόση του εμβολίου»

Σε ερώτηση που δέχθηκε αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απάντησε αρχικά πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων ως κριτήριο για το αν κάποιος θα κάνει τρίτη δόση ή όχι.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η χώρα είναι έτοιμη σε επιχειρησιακό επίπεδο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τρίτης δόσης του εμβολίου αν αυτό αποφασιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως μέχρι στιγμής απόφαση για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου δεν έχει παρθεί σε καμία χώρα της ΕΕ.

Δείτε την ενημέρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά

Όλη η επικαιρότητα